Life

De ce să îți pui bicarbonat de sodiu pe păr. Metoda care te scapă de o mare neplăcere

Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru podoaba capilară. Pontul care te ajută să elimini o problemă destul de mare.
19.09.2023 | 15:19
De ce sa iti pui bicarbonat de sodiu pe par Metoda care te scapa de o mare neplacere
Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru podoaba capilară. Pontul care te ajută să elimini o problemă destul de mare. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să îți pui bicarbonat de sodiu pe păr. Metoda care te scapă de o mare neplăcere. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt beneficiile pe care le are acest praf magic, care nu lipsește din nicio bucătărie.

Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru podoaba capilară. Pontul care te ajută să elimini o problemă destul de mare

Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru podoaba capilară. Cunoști acest aspect? FANATIK îți dezvăluie pontul care te ajută să elimini o problemă destul de mare și la care vei mai apela, cu siguranță, și pe viitor.

ADVERTISEMENT

Acest praf alb este folositor în exfolierea scalpului și de asemenea, îndepărtează celulele moarte ale pielii. E de ajuns să amesteci puțin ingredient cu apă până când se formează o pastă. Cu ea se masează delicat scalpul înainte de șamponare.

În cazul în care mătreața persistă sau situația se agravează ar fi bine să mergeți la medicul dermatolog pentru a face analizele necesare și pentru a afla care este, în realitate, problema pe care o ascunde părul dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori această neplăcere este asociată cu alte condiții medicale, printre care se numără dermatita seboreică. Această boală necesită un tratament medical specific și poate fi de scurtă sau lungă durată.

Remedii naturiste pentru a scăpa de mătreață

Bicarbonatul de sodiu nu este singurul remediu naturist care ajută la eliminarea mătreții, ci sunt și alte produse la care oamenii pot apela cu cea mai mare încredere. Unul dintre acestea este uleiul de arbore de ceai.

ADVERTISEMENT

Acest ulei de arbore de ceai are proprietăți antifungice și antibacteriene pentru păr. Pentru a te bucura de un rezultat excelent este suficient să adaugi câteva picături în șamponul pe care îl folosești în mod frecvent.

De asemenea, infuzia de ceai verde are numeroase beneficii antimicrobiene. Se aplică direct pe scalp după spălarea părului și se lasă câteva minute să se usuce. Se clătește foarte bine podoaba capilară și apoi se poate usca.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere ajută la restabilirea echilibrului pH-ului scalpului și la reducerea mătreții, iar gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și de hidratare. Ambele se lasă să acționeze înainte de clătirea cu apă din belșug.

ADVERTISEMENT