Life

De ce să-ți pui bicarbonat de sodiu pe unghii și să le masezi. Te poate scăpa de o problemă destul de frecventă

Cum ajută bicarbonatul de sodiu unghiile. Problema destul de frecventă de care te poate scăpa cu ușurință acest ingredient.
08.09.2023 | 23:38
De ce sati pui bicarbonat de sodiu pe unghii si sa le masezi Te poate scapa de o problema destul de frecventa
Efectele bicarbonatului de sodiu asupra unghiilor. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este util nu doar în bucătărie, ci și în industria de înfrumusețare. Poate fi un truc simplu și rapid de a scăpa de anumite probleme, legate de acnee, de exemplu. De asemenea, tratează unghiile de o afecțiune pe care o au multe femei.

De ce să masezi unghiile cu bicarbonat de sodiu. Ingredientul are efecte ca un tratament la salon

Masarea unghiilor cu bicarbonat de sodiu este un truc natural la care apelează multe doamne și domnișoare, dar nu toate știu despre el și despre beneficiile lui. Îl vei mai repeta după ce vei observa cât de bine funcționează și că îți întrece așteptările.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că este o soluție naturală și care are rezultat, bicarbonatul de sodiu este și foarte ieftin. Un pachet mic, de exemplu, nu costă mai mult de 2 lei sau chiar 1 leu. Nu ai nevoie, totodată, de o cantitate mare să aplici pe unghii, deci vei putea folosi pachetul și a doua oară.

Unghiile curate și frumoase sunt cartea de vizită a oricărei femei. Un aspect neîngrijit al unghiilor nu îți va crea o imagine pozitivă despre propria persoană. Așadar, fii precaută de fiecare dată cum te prezinți cu ele, încât să oferi o impresie bună.

ADVERTISEMENT

Totuși, ce poți face atunci când ai unghii casante sau galbene? Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă călduță, iar din pasta obținută se va lua câte puțin și se vor masa unghiile. Înainte de masare lasă pasta să acționeze asupra unghiilor timp de 10, 15 minute.

Bicarbonatul de sodiu curăță unghiile de bacterii

Bicarbonatul de sodiu are rol antiseptic și antifungic. La finalul tratamentului vei observa că unghiile nu se vor mai îngălbeni, nu se vor mai rupe, vor deveni mai strălucitoare și își recapătă un aspect natural. Nu vei mai dori să mergi la salon, pentru a ți le face cu gel sau semipermanente.

ADVERTISEMENT

Procedeul se aplică de mai multe ori pe săptămână, timp de 30 de zile. Mai mult, bicarbonatul de sodiu contribuie și la îndepărtarea ciupercii unghiei. Turnați apă caldă într-un lighean, puneți un pachet de bicarbonat de sodiu și țineți picioarele așa, vreme de 20 de minute.

Repetați procesul legat de ciuperca unghiilor de la picioare. Nu doar că veți scăpa de ea, ci și de mirosul neplăcut al picioarelor. Călcâiele, totodată, vor deveni mai fine și crăpăturile vor dispărea, datorită efectului de regenerare pe care îl oferă bicarbonatul.

ADVERTISEMENT

Așadar, iată că bicarbonatul de sodiu nu este de folos doar în bucătărie, pentru prepararea prăjiturilor, ci și în cosmetică. Unele femei amână să mai aplice ojă pe unghii multă vreme, văzând cât de bine își face treaba acest ingredient.

ADVERTISEMENT
Tags: