Life

De ce să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă după ce ajungi acasă. Trucul genial care te scapă de o mare problemă

Sigur te-ai gândit și tu măcar o dată să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă. Știai însă ce beneficii are un astfel de obicei?
12.01.2024 | 11:28
De ce sa iti pui picioarele intrun lighean cu apa calda dupa ce ajungi acasa Trucul genial care te scapa de o mare problema
De ce să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă când ajungi acasă. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată de ce e bine să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă după ce ajungi acasă? Poate ai făcut și tu măcar o singură dată asta, sau poate ai auzit despre acest truc.

De ce să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă

Multe persoane se confruntă cu senzația de picioare reci și obosite. Iar aceasta poate fi destul de neplăcută, în special iarna. Există însă trucuri mici, dar cu efecte impresionante. 

ADVERTISEMENT

Unul dintre ele este să îți pui picioarele într-un lighean cu apă caldă. Adaugă sare de mare, ori uleiuri esențiale. Acestea nu doar că se încălzesc, dar tu o să resimți o stare de revigorare treptat.

Totodată, dacă îți pui picioarele într-un lighean cu apă uiți de oboseala lor. Dincolo de asta, șosetele contează și ele. Optează pentru șosete din materiale precum lâna. Ele mențin o temperatură optimă în jurul picioarelor.

ADVERTISEMENT

Trucul genial care te scapă de o mare problemă

Iar dacă nu vrei să îți pui picioarele într-un lighean cu apă și nici șosetele groase nu sunt pentru tine, încălzitoarele speciale îți pot fi de mare ajutor. Acestea se pun în pantofi sau în șosete și păstrează căldura timp de câteva ore la nivelul membrelor inferioare.

Ține cont de faptul că dacă vrei să nu mai ai picioarele reci, sângele trebuie pus în mișcare. Astfel, ar fi bine să mergi câteva minute, sau măcar să îți miști picioarele dacă stai pe loc. Vei observa diferența.

ADVERTISEMENT

Masajele au și ele beneficii uimitoare asupra picioarelor reci. Iar același lucru e valabil și în cazul băuturilor fierbinți. O ciorbă caldă, ori un ceai, ajung să îmbunătățească circulația sângelui. Totodată, acest lucru contribuie la menținerea căldurii în organism.

Un ingredient cheie atunci când vine vorba de circulația sângelui îl reprezintă ghimbirul. Acest ingredient ajută la încălzirea corpului și de asemenea, poate fi utilizat sub diferite forme.

ADVERTISEMENT

Poți consuma ceai de ghimbir, spre exemplu, ca să te încălzești instant. De asemenea, compresele de ghimbir pot avea și ele o mulțime de beneficii asupra organismului tău și acționează rapid.

ADVERTISEMENT