Life

De ce să faci duș rece iarna. Trucul genial care te poate scăpa de o mare problemă

Te-ai gândit vreodată să faci duș rece iarna? Poate părea neplăcut la prima vedere, dar în realitate te poate scăpa de o mare problemă.
10.01.2024 | 15:04
De ce sa faci dus rece iarna Trucul genial care te poate scapa de o mare problema
De ce să faci duș rece iarna. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce să faci duș rece iarna? Când afară e frig, probabil cea mai mare dorință a multor persoane este o baie fierbinte. Adevărul este însă că și băile ceva mai reci au numeroase beneficii pentru organism.

De ce să faci duș rece iarna

După masa bogată de sărbători, toată lumea își dorește să slăbească. Știai însă că dacă faci duș rece iarna poți să accelerezi acest proces și te bucuri și de alte beneficii? Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a vorbit despre acest aspect.

ADVERTISEMENT

Specialistul spune că temperaturile scăzute au și ele un rol important pentru organismului nostru. Mai mult de atât, ele pot să influențeze procesul de slăbire în diferite moduri, așa că merită să luăm în calcul diferite activități.

Cristian Mărgărit menționează că multe persoane slăbesc iarna, iar vara se îngrașă. Evident, depinde și de organismul fiecărui om. Totuși, este bine de știut că iarna se slăbește mai ușor, frigul generând o ardere a caloriilor mult mai rapidă.

ADVERTISEMENT

Explicațiile specialistului

Și totuși de ce să faci duș rece iarna? Chiar dacă nu multe persoane vor fi încântate, acest obicei are efecte miraculoase. Tocmai din acest motiv, nutriționistul le recomandă tuturor să facă acest lucru măcar din când în când.

”Sunt foarte mulți care vara slăbesc sau se îngrașă. Iarna este un sezon bun pentru slăbire pentru că frigul generează o ardere de calorii. Frigul este cel mai bun termogenic și dacă vrei să arzi calorii stând degeaba, trebuie să induci această termogeneză, să o determini corpul să producă mai multă căldură.

ADVERTISEMENT

Deci dușurile reci acum sunt la modă. Nu toată lumea le poate tolera. Sigur că cei care le tolerează și le pot face spun că sunt miraculoase. Dar nu toată lumea le poate face. Dar să faci cât un duș rece din când în când, să dai cu apă rece la sfârșit. Astea pot fi făcute de către fiecare dintre noi”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, la DC Medical.

Și nu doar un duș rece ajută. Și dacă alegem să fim activi în aer liber când este iarnă putem să slăbim. O activitate fizică intensă duce la arderea caloriilor. Drept rezultat, pierdem kilogramele nedorite mai repede.

ADVERTISEMENT

Totodată, o vreme mai rece poate să scadă pofta de mâncare. Unele persoane aleg să mănânce mai puțin, iar asta este foarte important în special atunci când ținem o dietă și vrem rezultate bune.

ADVERTISEMENT