Life

De ce să îți spui smântână pe păr după ce te-ai vopsit. Metoda genială care te poate scăpa de o mare neplăcere

Motivul neașteptat pentru care să-ți pui smântână pe păr după ce te-ai vopsit. Te va scăpa de o problemă des întâlnită.
21.09.2023 | 12:32
De ce sa iti spui smantana pe par dupa ce teai vopsit Metoda geniala care te poate scapa de o mare neplacere
Motivul neașteptat pentru care să-ți pui smântână pe păr. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să-ți pui smântână pe păr după ce te-ai vopsit? Probabil că nu. Însă te poate scăpa de o problemă des întâlnită. Trebuie să încerci măcar o dată și apoi te vei convinge de utilitate.

De ce să-ți pui smântână pe păr după ce te-ai vospit

Toate femeile își doresc un păr sănătos și strălucitor, iar pentru asta sunt dispuse să investească sute de lei în produse de styling, mai ales atunci când vorbim despre persoane care se vopsesc periodic.

ADVERTISEMENT

Există, însă, măști de păr care pot fi făcute în casă și care conțin un ingredient la care puțini oameni s-ar fi gândit. Vorbim despre smântână, care decolorează culoarea părului și ajută la îndepărtarea vopselei.

Mai mult de atât, hrănește perfect părul, oferă netezime și umple golurile rezultate după decolorare. Asttfel că, există numeroase motive pentru care să încerci măcar o dată acest truc.

ADVERTISEMENT

Rețete de măști cu smântână făcute în casă

Și dacă ai fost convins de beneficii, poți pregăti în casă măști de păr cu smântână. Pentru asta, poți testa una din următoarele rețete, în funcție de ce simți că se potrivește mai bine nevoilor tale.

Pentru părul uscat, amestecă, folosind un blender sau o lingură, un pahar de smântână, cu 15-20% grăsime, cu trei gălbenușuri de ou. Aplică pe tot părul, de la rădăcini până la vârfuri, înfășoară-l cu un prosop și apoi așteaptă măcar 20 de minute pentru a-și face efectul.

ADVERTISEMENT

Pentru păr normal, o mască dintr-un pahar de smântână slabă și un pahar cu miere face minuni. Folosită des, ajută la îndesire și netezire. Podoaba capilară va fi mult mai sănătoasă.

Dacă te confrunți cu un păr subțire și slăbit, combină un pahar de smântână cu conținut redus de grăsimi și unul de iaurt. Acoperă-ți tot părul, apoi înfășoară-l într-un prosop și așteaptă 30 de minute înainte de a-l spăla cu șamponul obișnuit.

ADVERTISEMENT

Pentru combaterea căderii părului, fă-ți o mască una sau două linguri de smântână și doi morcovi proaspeți, cât mai suculenți, dați prin răzătoarea fină. Amestecul se aplică pe toată lungimea și se lasă să acționeze minim 40 de minute. procedura trebuie repetată de 2-3 ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT
Tags: