Life

De ce să nu arunci dopurile de la sticla de vin. Trucuri geniale pe care merită să le încerci

Obișnuiești să arunci dopurile de la sticla de vin? Mai bine te gândești de două ori înainte. Există mai multe trucuri pe care poți să le încerci.
15.11.2023 | 13:48
De ce sa nu arunci dopurile de la sticla de vin Trucuri geniale pe care merita sa le incerci
De ce să nu arunci dopurile de la sticla de vin. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă obișnuiești să arunci dopurile de la sticla de vin, află că poți să le folosești în numeroase moduri. Există niște trucuri prin care poți obține niște obiecte de care sigur ai nevoie în casă.

De ce să nu arunci dopurile de la sticla de vin

Multe persoane aleg să consume un pahar de vin în fiecare zi. Vinul are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Spre deosebire de alte băuturi însă, el vine cu un dop de plută.

ADVERTISEMENT

De ce să nu arunci dopurile de la sticla de vin? Poate te-ai gândit și tu măcar o singură dată că ele pot fi refolosite. În ce mod și cât de utile pot deveni acestea? Depinde de nevoile tale.

Astfel, dacă ai animale de companie, dopul poate deveni un obiect perfect pentru ele. Îl poți decora, poți să treci o ață prin el și ai obținut rapid o jucărie perfectă pentru pisica ta.

ADVERTISEMENT

Asta nu este însă singura lor utilitate. Un alt truc este să transformi dopurile de vin într-un breloc pentru chei. În cazul în care mergi la mare, sau la piscină și vei pierde cheia, aceasta o să plutească în apă.

Un alt truc genial pe care merită să îl încerci te ajută să poți obține un suport de pahare interesant. Ai nevoie de opt dopuri de plută și de un pistol cu lipici cald sau un adeziv puternic.

ADVERTISEMENT

Trucuri geniale pentru bucătăria ta

Mai departe, așează dopurile astfel încât să poți obține un pătrat și lipește-le între ele. Poți opta și pentru un alt model, cu mai multe dopuri, în funcție de preferințe. După ce s-au uscat, poți pune pe ele cana de cafea fierbinte, ghivece de flori și nu numai.

De ce să nu arunci dopurile de la sticla de vin? Poți obține un ajutor în bucătărie. Știm prea bine că o oală fierbinte pusă pe blatul de la bucătărie îl poate strica. Tocmai din acest motiv poți obține un suport pentru oală, într-un timp scurt.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să lipești mai multe dopuri, fie în formă rotundă, fie în formă pătrată. Vei obține un suport mare, dar și înalt. Iar cu ajutorul lui poți proteja suprafețele din bucătăria ta de atingerea vaselor de gătit fierbinți.

ADVERTISEMENT