Life

De ce să nu bei același ceai în fiecare dimineață. Pericolul la care te expui când ai un astfel de obicei, conform specialiștilor

Evită să mai consumi același ceai în fiecare dimineață. Te expui la un pericol în mod inconștient, potrivit specialiștilor.
30.10.2023 | 13:43
De ce sa nu bei acelasi ceai in fiecare dimineata Pericolul la care te expui cand ai un astfel de obicei conform specialistilor
Efectele consumului aceluiași tip de ceai în fiecare dimineață. Sursa foto: Medlife
ADVERTISEMENT

Ceaiurile au fost recunoscute întotdeauna de specialiști ca fiind sănătoase pentru organism, însă cu o singură condiție. Nu se bea același ceai în fiecare dimineață sau în orice moment al zilei, deoarece poate deveni nociv. Iată explicația medicilor.

Din ce motiv nu se bea zilnic același tip de ceai

Mulți dintre noi tindem să consumăm ceai în prima parte a zilei, la micul dejun, considerând că astfel ne alimentăm corespunzător. Dacă obișnuiești să bei un anumit tip de ceai de o bună perioadă, ai face bine să renunți, din cauză că efectele sunt contrar așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar de medicină generală, explică faptul că putem dezvolta patologii dacă mai bem același ceai, zi de zi. Au fost pacienți care ”s-au trezit” cu ele după ce le consumau vreme de 5 sau 10 ani. Drept urmare, indicat este să alternăm acest tip de băutură.

”Într-o zi, o cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai. Au fost situaţii de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie şi medicul stând de vorbă cu ei a constatat că băuseră un tip de ceai timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii în timp”, a precizat dr. Andreea Dragomirescu, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Cum ne pot afecta ceaiurile de mușețel sau de sunătoare

Unele dintre cele mai consumate ceaiuri sunt cele de sunătoare, cunoscută și ca pojarniță în anumite zone, și de mușețel. Dincolo de beneficii, dacă le bei în fiecare zi te poți alege cu erupții pe piele sau cu perturbări ale florei intestinale.

 ”Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile”, a mai detaliat dr. Andreea Dragomirescu.

ADVERTISEMENT

Și ceaiul de coada calului are proprietăți numeroase. Combate problemele digestive, diuretice, dar nu poate fi consumat mai mult de trei săptămâni. Dacă depășiți acest termen, riscați să dezvoltați cristale în organism și să se formeze ezocstoze.

”Această plantă fiind foarte bogată în siliciu, dacă se face exces de coada calului, poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze”, a mai precizat dr. Andreea Dragomirescu.

ADVERTISEMENT

Potrivit studiilor, peste 40% dintre români optează pentru ceaiurile medicinale. Și aici apare, însă, o problemă. Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar de medicină internă, punctează faptul că oamenii care se știu sănătoși nu trebuie să consume astfel de ceaiuri, fiindcă își tulbură organismul.

”Un om sănătos nu are nevoie şi nici nu are voie să consume ceaiuri medicinale care au un efect terapeutic. Omul sănătos nu trebuie să se trateze. E simplu. Nici nu trebuie să fiţi medic pentru asta. De ce să va trataţi dacă sunteţi sănătos?”, a detaliat și prof. univ. dr. Pavel Chirilă.

ADVERTISEMENT