Life

De ce să nu dormi în pijamale negre niciodată. Pericolul la care te expui fără să îți dai seama

Știai că nu e bine să dormi în pijamale negre? Dacă ai acest obicei, mai bine renunță la el, pentru că te expui în fața unui mare pericol.
26.04.2024 | 13:04
De ce sa nu dormi in pijamale negre niciodata Pericolul la care te expui fara sa iti dai seama
De ce să nu dormi în pijamale negre niciodată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să nu dormi în pijamale negre niciodată? Există o mulțime de pijamale din care putem alege. Unele au materiale ceva mai fine, altele sunt de bumbac, iar de cele mai multe ori fix cele colorate ne atrag atenția.

De ce să nu dormi în pijamale negre niciodată

Sunt persoane care consideră că o pijama neagră e cu mult mai elegantă. De altfel aceasta se așează și altfel pe noi și poate să ne ofere o stare destul de plăcută. Este însă și o alegere sănătoasă?

ADVERTISEMENT

Poate nu știai, dar îmbrăcămintea poate fi și ea un pericol. O mulțime de persoane se confruntă cu alergii sau cu iritații la nivelul pielii, dar nu își dau seama care este cauza. Adevărul e că trebuie să fim mai atenți atunci când mergem la cumpărături.

De ce să nu dormi în pijamale negre niciodată? În general, hainele, nu doar pijamalele, care au culori închise, evident conțin și coloranți. Iar acest lucru e valabil în special când vorbim de hainele mai ieftine.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, hainele albastre conțin dioxină, în timp ce hainele din bumbac au resturi de pesticide. Referitor la materialele sintetice, pe eticheta cărora nu este recomandă călcarea, acestea conțin o componentă despre care specialiștii spun că ar fi un agent cancerigen.

Pericolul la care te expui fără să îți dai seama

De asemenea, dacă observi că pe etichetă haina nu trebuie spălată la temperaturi de peste 60°C, asta înseamnă că cel mai probabil ea conține și niște adaosuri chimice. Tocmai din acest motiv, e recomandat să fim atenți când cumpărăm haine, dar și pijamale.

ADVERTISEMENT

Și totuși de ce să nu dormi în pijamale negre niciodată? În primul rând în timpul nopții e posibil să transpiri, iar colorantul din țesătură nu îți va prinde bine deloc. Sunt șanse mari să nu poți să te odihnești cum trebuie, iar în timp să te confrunți și cu anumite mâncărimi sau iritații.

Orice substanță folosită în anumite țesături conține compuși iritanți pentru piele și mucoase. Astfel, te poți expune în fața unui mare pericol fără ca măcar să îți dai seama. Drept urmare, cea mai bună alegere rămân pijamalele și lenjeria albă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu uita că atunci când achiziționezi haine sau pijamale noi trebuie să le și speli bine. Ele trebuie spălate în apă cât mai fierbinte, astfel încât toate substanțele chimice dăunătoare să fie eliminate.

ADVERTISEMENT