De ce să nu te ștergi niciodată cu hârtie igienică pe mâini. Efectele adverse pe care puțini le știu. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre acest produs care este o parte integrantă a vieții de zi cu zi.
În paragrafele următoare vei afla care este motivul pentru care nu e bine să-ți usuci mâinile cu hârtie igienică. Specialiștii sunt de părere că oamenii se expun la foarte multe riscuri fără să știe asta. Unul dintre ele este provocarea daunelor.
Mai exact, suntem predispuși să folosim mai multe bucăți pentru că apa nu se șterge de la primele încercări. Acest lucru duce la iritarea pielii și o face mult mai sensibilă. În plus, procesul poate duce la probleme de sănătate și apariția unor boli.
Sunt și hârtii igienice care conțin substanțe toxice. Printre acestea se numără inclusiv clorul, dar și alte substanțe iritante. Iar aceste detalii trebuie luate în calcul atunci când facem un obicei din ștersul mâinilor cu hârtie.
De asemenea, pot rămâne foarte multe părți din hârtie igienică și tot va trebui să te cureți cu un prosop. Indicat ar fi să utilizezi unul curat, care să fie înlocuit o dată la 2-3 zile, sau chiar să usuci mâinile într-un dispozitiv cu aer cald.
Un alt motiv pentru care hârtia igienică nu este indicată în uscarea mâinilor este înfundarea vasului de toaletă. Dacă alegi să renunți la acest produs ai mai puține șanse să îneci WC-ul, mai ales dacă nu se trage apa în mod corespunzător.
Mai mult, aceste lucru face ca toaleta să fie neigienică și să ducă la apariția unor bacterii dăunătoare care ar putea contamina atât suprafețele, cât și aerul. Din păcate, asta duce direct la infecții și alte probleme medicale.
Hârtia igienică are numeroase beneficii și întrebuințări. Specialiștii în domeniul medical ne transmit că aceasta menține siguranța și sănătatea, contribuind la îmbunătățirea igienei și reducerea răspândirii infecțiilor.
În aceeași notă, șervețelele sunt ideale pentru a acoperi un strănut sau pentru a șterge unele lichide sau alimente. Prosoapele de bucătărie trebuie să fie mereu la îndemâna oamenilor, mai ales atunci când gătesc.
Ele sunt o soluție practică și ușoară în mediul casnic, dar și în cel comercial, cum ar fi: restaurante, cafenele sau locuri publice. Acest produs universal nu lipsește din nicio casă și din nicio geantă sau rucsac.