Life

De ce să pui o lingură de detergent în aspirator. Trucul care te scapă de o problemă neplăcută

Odată cu trecerea timpului, aspiratoarele încep să emită un miros greoi, dificil de eliminat. Uneori, soluțiile clasice nu funcționează, însă soluția s-ar putea afla chiar la tine acasă.
24.08.2022 | 13:10
De ce sa pui o lingura de detergent in aspirator Trucul care te scapa de o problema neplacuta
Trucul care ajută la curățarea aspiratorului. Foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Uneori, oricât de des ar fi schimbate filtrele aspiratorului, de la folosirea îndelungată, acesta începe să elimine un miros neplăcut, greu de îndepărtat. Totuși, există o soluție la îndemână, care cu siguranță se află în orice casă și anume, detergentul.

La ce ajută să pui detergent în aspirator. Trucul te poate scăpa de o problemă frecventă, mirosul neplăcut

Particulele de praf se adună și în alte părți ale aspiratorului, precum furtun, țevi, motor și furtun, de aceea, uneori, schimbarea filtrelor nu este de ajuns.

ADVERTISEMENT

De altfel, o curățare completă poate fi dificilă, mai ales pentru un aspirator care a funcționat mai mult de un an. Totuși, există o situație care s-ar putea afla la îndemâna oricui.

La fiecare utilizare, se adaugă 1-3 linguri de detergent în recipientul de praf. Astfel, nu doar că aspiratorul se va curăța, dar va ajuta și la împrospătarea aerului.

ADVERTISEMENT

Totodată, detergentul poate fi înlocuit cu 1-2 dischete de bumbac îmbibate în ulei esențial sau parfum. De asemenea, soluția funcționează și pentru mirosurile neplăcute venite din coșul de gunoi, scrie Dc News. 

La ce mai poate fi folosit detergentul. Soluții utile

Nu doar detergentul de rufe poate fi util, ci și cel de vase. De pildă, poate fi folosit pentru a elimina dăunătorii de pe plante și flori.

ADVERTISEMENT

Într-un pahar cu apă, se dizolvă câteva picături de detergent și cu ajutorul unui pulverizator se stropesc frunzele. În acest mod, insectele vor muri.

Totodată, detergentul de vase poate fi utilizat și pentru desfundarea toaletelor. Se toarnă 200 de ml de soluție de curățat și câțiva litri de apă rece. Amestecul se lasă așa preț de un sfert de oră, apoi se trage apa.

ADVERTISEMENT

În plus, proprietățile împotriva grăsimii funcționează și în cazul hainelor sau a altor obiecte, nu doar a vaselor, Astfel că, poate ajuta la îndepărtarea petelor greu de scos de pe gresie sau covoare, însă este important să nu conțină clor.

ADVERTISEMENT
Tags: