Life

De ce să pui sare pe lenjeria de pat. Trucul genial care te poate scăpa de multe probleme

De ce să pui sare pe lenjeria de pat? Acest truc genial te poate scăpa de multe probleme. De asemenea, s-ar putea să apelezi la el și a doua oară.
01.12.2023 | 23:07
De ce sa pui sare pe lenjeria de pat Trucul genial care te poate scapa de multe probleme
De ce să pui sare pe lenjeria de pat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă alegi să pui sare pe lenjeria de pat, o să scapi de multe probleme. Se pare că acest ingredient banal pe care toată lumea îl are în bucătărie are o serie de întrebuințări pe care poate nu le-am luat în calcul.

De ce să pui sare pe lenjeria de pat

Lenjeria de pat trebuie schimbată mai des decât am fi crezut. Este important să scăpăm de acarieni, dar și de alte bacterii care ne pot face rău. Cum putem însă o spălăm într-un mod eficient și natural?

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să pui sare pe lenjeria de pat înainte să o pui la spălat. În acest mod, cearșafurile tale vor fi mult mai curate, dezinfectate, iar mirosurile neplăcute vor dispărea și ele. Recomandată este sarea Epsom.

Mai mult de atât, dacă pui sare pe lenjeria de pat scapi și de pete. Iar același lucru se aplică în cazul lenjeriei de bumbac, dar și în cazul celei de mătase, care de altfel este mai pretențioasă.

ADVERTISEMENT

Folosind sare nu mai e nevoie să te bazezi pe detergenți agresivi. Iar important de știut este faptul că sarea Epsom nu conține substanțe chimice dure. Astfel, nu vei risca nimic dacă o vei folosi pe orice tip de lenjerie fină.

Trucul genial care te poate scăpa de multe probleme

Cum funcționează aceasta? Potrivit housedigest.com, sarea Epsom înmoaie apa. Astfel, contracarează practic apa dură și previne acumularea de calcar. Iar dacă ar fi să facem o comparație de preț, acest tip de sare e mai ieftin decât unele produse din comerț și e o alternativă mai sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Cum speli lenjeria cu sare Epsom? Prima metodă este să pui sare pe lenjeria de pat și să o lași în cadă să se înmoaie câteva ore. Odată ce sarea este absorbită, poți băga lenjeria la spălat.

Dacă te grăbești însă, poți să economisești timp. Pune deasupra balsamului de rufe o lingură generoasă de sare. Lasă apoi mașina la programul normal de spălare, iar la final vei vedea rezultatul.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știi că acest tip de sare te scapă de pete precum cele de vin, dar și de grăsime sau sânge. Nu trebuie decât să înmoi pata în apă rece cu sare timp de câteva minute. Ulterior poți spăla hainele, sau lenjeria, la programul normal, iar petele vor dispărea.

ADVERTISEMENT