Life

De ce să pui votcă pe hainele murdare. Trucul genial care te scapă de o mare problemă

Te-ai gândit vreodată să pui votcă pe hainele murdare? Acest truc genial te poate scăpa de o mare problemă pe care o pui în practică.
27.11.2023 | 13:22
De ce sa pui votca pe hainele murdare Trucul genial care te scapa de o mare problema
De ce să pui votcă pe hainele murdare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să pui votcă pe hainele murdare? Poate părea ciudat la prima vedere, însă acest truc genial te poate scăpa de o problemă destul de mare La ce să te aștepți dacă faci acest lucru?

De ce să pui votcă pe hainele murdare

Poate ți s-a întâmplat și ție măcar o dată să rămâi fără detergent de rufe. Asta în ciuda faptului că ai nevoie de haine curate, iar acestea sunt deja în mașina de spălat rufe, gata să fie curățate.

ADVERTISEMENT

Ce faci mai departe? Adaugi votcă pe hainele murdare. Cum funcționează acest truc care pare bizar la prima vedere? Vodka te ajută să scapi de mirosurile neplăcute, deși poate nu știai acest lucru.

Important este să știi cum să o folosești. Vei avea nevoie de un recipient în care să amesteci cantități egale de votcă cu apă. Amestecă totul bine și apoi ai grijă să ai un pulverizator, pentru că vei pulveriza lichidul obținut pe haine.

ADVERTISEMENT

Hainele trebuie să fie întoarse pe dos, iar la scurt timp vei vedea că mirosul neplăcut dispare. Important de știut e faptul că această metodă este una temporară, astfel că nu poate înlocui spălarea hainelor în mașină.

Alte trucuri care te pot scăpa de problema rufelor murdare

Iar un alt truc genial pe care poți conta dacă nu ai detergent de rufe este cel cu lămâie. De altfel, aceasta este o alternativă mai bună în locul detergentului clasic. Ce ai de făcut în acest caz?

ADVERTISEMENT

Să amesteci 1/3 cană de suc de lămâie cu 2/3 cană de apă. Pune acest amestec peste petele de pe haine și freacă încet, până când acestea se estompează. Pune apoi hainele în mașina de spălat și vei vedea rapid rezultatul, fără detergent de rufe.

Și detergentul lichid de vase îți poate fi de mare ajutor, dacă nu ai nici votcă să pui pe hainele murdare și nici suc de lămâie. Totuși, e bine să ții cont de faptul că acesta produce destul de multă spumă.

ADVERTISEMENT

Astfel, e nevoie să folosești o cantate ceva mai mică, mai exact două lingurițe de săpun de vase. Acestea se pun în tamburul mașinii de spălat. În momentul în care aceasta ajunge la ciclul de clătire, adaugă o jumătate de cană de oțet. Aceasta are ca scop îndepărtarea reziduurilor care ar putea rămâne pe haine.

ADVERTISEMENT