Life

De ce să stai în picioare după ce ai mâncat. Efectul pe care acest gest banal îl are asupra siluetei tale

Care este motivul pentru care este bine să stai în picioare după masă. Ce beneficii aduce acest obicei în organismul tău.
30.12.2023 | 07:39
De ce sa stai in picioare dupa ce ai mancat Efectul pe care acest gest banal il are asupra siluetei tale
Care este motivul pentru care este bine să stai în picioare după masă. Ce beneficii aduce acest obicei în organismul tău. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce să stai în picioare după ce ai mâncat. Efectul pe care acest gest banal îl are asupra siluetei tale. Ce arată studiile realizate în ultima perioadă despre acest lucru. Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi!

Care este motivul pentru care este bine să stai în picioare după masă. Ce beneficii aduce acest obicei în organismul tău

Care este motivul pentru care este bine să stai în picioare după masă. Ce beneficii aduce acest obicei în organismul tău. Specialiștii sunt de părere că această deprindere are un impact foarte mare asupra sănătății.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de arderile calorice care sunt mai mari decât atunci când stăm pe scaun. Corpul arde între 70 și 95 de calorii pe oră în timp ce stăm în picioare, iar arderea pe loc repaos se situează între 65 și 85 de calorii pe oră.

Cu toate că este vorba de o diferență destul de mică, cercetătorii susțin că în timp ce va observa destul de bine. Potrivit Healthline, e important să ne ridicăm de pe scaun o dată la câteva ore pentru a arde calorii stând în picioare.

ADVERTISEMENT

Datorită acestui obicei se ard între 15 până la 30 de calorii în plus. Doctorii transmit că atunci când stăm în picioare se activează toată masa musculară și sunt implicate mult mai multe grupe musculare decât atunci când suntem așezați.

Acest lucru determină un consum mai mare de calorii. Totodată, statul în picioare poate contribui la îmbunătățirea posturii și tonusului muscular. De asemenea, obiceiul susține coloana vertebrală și poate minimiza anumite probleme de postură.

ADVERTISEMENT

Câte ore trebuie să stai zilnic în picioare

Un studiu publicat în revista de specialitate European Journal of Preventive Cardiology arată câte ore trebuie să stai zilnic în picioare pentru a nu avea probleme cu greutatea. Cercetarea a fost realizată sub îndrumarea mexicanul Francisco López-Jiménez.

Acesta este director al Secţiei de Cardiologie Preventivă de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota (SUA). Concret, statul în picioare are beneficii semnificative pe termen lung, fiind nevoie de 6 ore pe zi pentru a ne simți bine.

ADVERTISEMENT

„A sta în picioare nu doar arde caloriile, ci şi activează masa musculară fapt ce diminuează incidenţa atacurilor cardiace, apoplexiei şi diabetului”, a declarat López-Jiménez, conform digi24.ro.

ADVERTISEMENT