Life

Cea mai periculoasă salată pentru silueta ta. Îngrașă mai mult decât un meniu complet la un restaurant

Dacă vrei să slăbești, ai grijă la această salată. E cea mai periculoasă pentru silueta ta și poate îngrășa mai mult decât crezi.
29.08.2023 | 17:57
Cea mai periculoasa salata pentru silueta ta Ingrasa mai mult decat un meniu complet la un restaurant
Ceva mai periculoasă salată pentru silueta ta. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Când vrei să slăbești, o salată poate fi o alegere bună. Știm deja că e bogată în legume, astfel că se digeră mai ușor. Sunt în anumite salate care pot deveni bombe calorice. Ele sunt extrem de periculoase pentru silueta noastră.

Ceva mai periculoasă salată pentru silueta ta

Dacă nu știi ce să adaugi într-o salată, atunci riști să te îngrași în loc să slăbești. Nutriționista Mary Sabat a vorbit despre cea mai periculoasă salată pentru siluetă, dar și despre ingredientele pe care le conține.

ADVERTISEMENT

În general, o salată trebuie să fie bogată în fibre vegetale. Ele sunt cele care ajută la pierderea în greutate și totodată ne ajută să ne menținem silueta. Totodată, cruditățile stimulează și tranzitul gastrointestinal.

Totuși, este esențiale să știm ce consumăm. Nutriționistul spune că cea mai periculoasă salată din lumea este salata bucătarului. S-ar putea să o regăsești sub diferite nume dacă mergi în restaurante, notează She Finds.

ADVERTISEMENT

De altfel, este un preparat pentru care multe persoane optează. Ce conține? Niște ingrediente care atunci când sunt împreună devin bombe calorice. Este vorba despre legume, verdeață, carne, fie de curcan, slănină sau șuncă, alături de brânză și de ouă fierte.

Ingredientele care îngrașă cel mai mult

Evident, acest preparat mai conține deseori și un dressing. Iar după cum știm deja, sosurile sunt bogate în grăsimi, deci evident, ajung să ne îngrașe dacă le consumăm regulat. Deși la prima vedere vorbim despre o salată hrănitoare și bogată în nutrienți, mai este un adevăr care trebuie știut.

ADVERTISEMENT

Acest preparat îngrașă. Dacă este consumat în exces, iar sosurile nu lipsesc, atunci ne poate aduce câteva kilograme nedorite. Brânza, în combinație cu sosuri, dar și alături de carne pot fi un pericol pentru silueta noastră de asemenea.

Cei care nu se pot abține însă primesc un sfat din partea nutriționistului. Pot consuma cantități foarte mici, ori să renunțe la sosuri. De asemenea,  în loc de slănină sau șuncă, în acest preparat se poate adăuga tofu ori carne de pui la grătar.

ADVERTISEMENT

„Șunca, brânza și sosurile pot crește conținutul de calorii al salatei. Aceste ingrediente sunt dense în calorii și se pot adăuga rapid, ceea ce duce la un aport caloric mai mare.

Combinația de brânză, ouă și sosuri poate avea ca rezultat o salată bogată în grăsimi saturate nesănătoase, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate”, a explicat nutriționistul.

ADVERTISEMENT