Sport

De ce se accidentează atât de des Simona Halep. Schimbarea neinspirată care i-a adus declinul

Simona Halep traversează un sezon de coșmar din cauza accidentărilor. US Open este în pericol, după ce a ratat deja Roland Garros și Wimbledon.
21.08.2021 | 21:53
De ce se accidenteaza atat de des Simona Halep Schimbarea neinspirata care ia adus declinul
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit după trei luni de pauză, provocată de ruptura musculară pe care a suferit-o la Roma. Dar problemele medicale sunt departe de a fi încheiate. La Montreal, românca a fost învinsă încă din primul ei meci, de Danielle Rose Collins. La Cincinnati a trecut de Magda Linette, dar apoi a fost nevoită să se retragă, tot cu probleme musculare.

“Din păcate, o radiografie din această dimineață a arătat că am o mică ruptură la adductorul drept și, din acest motiv, ar fi prea riscant să joc diseară. Mă voi odihni și voi face totul pentru a fi pregătită de US Open. Pentru fanii din Cincinnati, a fost drăguț să vă revăd”,a fost mesajul prin care Halep și-a anunțat retragerea de la Cincinnati.

ADVERTISEMENT

De ce se accidentează atât de des Simona Halep. Plătește pentru decizia pripită de a-l demite pe Teo Cercel, luată în ianuarie 2020

Problemele musculare îi dau bătăi de cap din ce în ce mai mari Simonei Halep, iar asta arată că pregătirea fizică a fostului lider mondial nu este la cel mai bun nivel. Ceea ce este oarecum normal după lunga perioadă de inactivitate.

Simona Halep încă mai plătește pentru o decizie luată la nervi, în urmă cu un an și jumătate. În ianuarie 2020, Simona Halep decidea să îl concedieze pe Teo Cercel, preparatorul fizic alături de care lucra de foarte mulți ani, încă din 2013.

ADVERTISEMENT

Era chiar primul meci de anul trecut, cu Ajla Tomljanovic, iar Simona a țipat către Darren Cahill. “Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită! Am obosit!”, a fost mesajul răstit. Teo Cercel se afla chiar lângă australian.

Pregătirea fizică a Simonei Halep afectată pauzele forțate din cauza pandemiei de coronavirus și numeroasele accidentări

Simona a câștigat acea partidă, dar ceda clar la Aryna Sabalenka în runda următoare. Cercel avea să fie demis după ediția din acel an a turneului de la Australian Open. O decizie luată la nervi, care se dovedește a fi una greșită.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2020 a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, iar Simona a arătat destul de bine la reluare. S-a impus la Praga și la Roma, dar apoi a dezamăgit la cel mai important test, turneul de la Roland Garros.

În acest an, problemele Simonei s-au accentuat, iar cariera ei este deja pusă în pericol. A ieșit din top 10 și nu a jucat nicio finală în prima parte a acestui sezon. Ceea ce nu se întâmplase niciodată în perioada în care era pregătită de Teo Cercel.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, cu puțin timp înainte de a-l demite pe Teo Cercel: “El știe cum trebuie să mă ia”

“Exercițiile din sala de forță te uzează, pentru că folosești foarte mult tendoanele, încheieturile, spatele, coloana… am problemele mele acolo. Cu trecerea anilor, îmbătrânesc, așa cum a zis Darren și trebuie să îmi măresc masa musculară pentru a-mi ține tendoanele și oasele mai bine.

Teo știe cum trebuie să mă ia. Dacă mă plâng foarte tare, atunci se oprește și el din a-mi da exerciții. Dar dacă mă plâng doar un pic, că am eu o nemulțumire, mă impinge de la spate”, declara Simona Halep pentru BT Talks, cu puțin timp înainte de a-l demite pe Cercel.

După ce l-a demis pe Cercel, Simona Halep nu a angajat un alt preparator fizic dedicat, care să vină alături de ea în turnee. A colaborat cu mai mulți cunoscuți, dar rezultatele nu sunt deloc la nivelul așteptat.

Sorana Cîrstea a profitat și l-a angajat pe Teo Cercel. Acum a trecut peste Simona Halep în clasamentul WTA Race

În vreme ce Simona Halep se chinuie din punct de vedere fizic, Sorana Cîrstea a revenit la un nivel ridicat. Are un sezon excelent și stă bine și din punct de vedere fizic. Cu siguranță se felicită pentru decizia de a-l angaja pe Teo Cercel, omul de care Halep s-a despărțit prea ușor.

Este pe locul 38 în clasamentul WTA și chiar poate spera să treacă peste Halep până la finalul acestui an. Ceea ce părea inimaginabil în ianuarie 2020, când Halep l-a demis pe preparatorul fizic. Sorana este deja mai bine clasată decât Halep în ierarhia WTA Race.

Sorana s-a impus la turneul WTA de la Istanbul și a jucat finala de la Strasbourg. Nu mai câștigase o competiție de categorie WTA din 2008, când se impunea la Tashkent.

ADVERTISEMENT