Life

De ce strănută pisicile și ce afecțiuni pot ascunde. Când trebuie să mergi la medicul veterinar

Motivele pentru care strănută pisicile și ce afecțiuni pot acea acestea. Când ar trebui să-ți duci animalul de companie la medicul veterinar.
26.06.2023 | 15:30
De ce stranuta pisicilesi ce afectiuni pot ascunde Cand trebuie sa mergi la medicul veterinar
De ce strănută pisicile și ce afecțiuni pot avea. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

La fel ca oamenii, și pisicile strănută, de multe ori, din diverse motive. În general, nu este vorba despre nimic grav, însă trebuie să mergi la medic dacă situația continuă. Iată ce afecțiuni poate avea animalul tău de companie.

De ce strănută pisicile și ce afecțiuni pot avea

De multe ori, animalele de companie pot avea diverse afecțiuni de care nu ne putem da seama atât de ușor. Dacă apar anumite simptome, iar acestea persistă, atunci există motive de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Dacă ai pisică, s-ar putea să fi existat, cel puțin o dată, un moment în care ai auzit-o strănutând. De cele mai multe ori, această reacție nu ar trebui să te îngrijoreze, deoarece este normal.

Cu toate acestea, există situații în care ar trebui să mergi cu animalul tău de companie la medicul veterinar. Dacă strănutul persistă, atunci pisica poate avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

De exemplu, pisicile pot dezvolta boli infecțioase. În cazul în care animalul tău strănută și are și alte simptome, cum ar fi scurgeri din ochi și din nas, slăbiciune, vărsături și diaree sau febră, atunci poate avea o infecție. Se întâmplă ca pisica să refuze să mănânce atunci când se simte rău.

În alte cazuri, ar putea fi vorba despre alergii. Nu doar oamenii pot avea reacții alergice, ci și animalele de companie. Dacă este vorba despre o astfel de situație, atunci pisica mai poate prezenta și alte simptome, în afară de strănut, cum ar fi scurgeri din ochi, erupții cutanate sau dificultăți de respirație.

ADVERTISEMENT

Strănutul este un simptom care poate ascunde și alte boli periculoase la pisici. Printre acestea se numără calcivirusul, panleucopenia, rinotraheita, chlamydia sau toxoplasmoza, notează dcnews.ro.

Pisicile își folosesc nasul pentru a explora lumea din jurul lor, mai ales atunci când se află afară. Tocmai din acest motiv, se poate întâmpla ca un corp străin, cum ar fi o muscă, să intre pe căile respiratorii ale animalului și să-i provoace strănutul.

ADVERTISEMENT

În cazul în care pisica ta strănută des și are și alte simptome, cum ar fi cele enumerate în rândurile de mai sus, atunci ar fi cazul să mergi la medicul veterinar pentru a-i pune un diagnostic și pentru a-i prescrie tratamentul potrivit.

ADVERTISEMENT