Life

Animalul care nu înțelege gustul dulce. Oamenii îi fac rău atunci când îi dau astfel de alimente

Animalul care nu înțelege gustul dulce. Deși nu știu asta, oamenii îi fac rău când îi dau alimente care conțin zahăr și îi pot pune viața în pericol.
21.04.2023 | 19:00
Animalul care nu intelege gustul dulce Oamenii ii fac rau atunci cand ii dau astfel de alimente
Animalul care nu înțelege gustul dulce. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Acesta este animalul care nu înțelege gustul dulce. Deși cred că îi fac un bine și îl răsfață, oamenii îi fac foarte mult rău atunci când îi dau dulciuri.

Animalul care nu înțelege gustul dulce. Ce i se poate întâmpla

Animalul în cauză este unul extrem de iubit, mai precis este vorba despre pisici. Ele suferă foarte mult din cauza dulciurilor și trebuie oferite numai în cazuri extrem de speciale.

ADVERTISEMENT

Dulciurile pot duce la orbire în cazul animalelor de companie. Calitatea vederii pisicii va fi diminuată pentru totdeauna dacă îi este oferit mereu zahăr.

Pisicile nu au voie niciodată să mănânce ciocolată pentru că ele pot fi efectiv otrăvite cu acest aliment. Animalele pot avea o creștere bruscă a tensiunii arteriale și li se poate opri inima.

ADVERTISEMENT

Dacă totuși îi dai pisicii tale ciocolată și ai noroc să nu moară pe loc atunci aceasta poate dezvolta foarte multe boli, inclusiv la inimă. Animalele se pot îmbolnăvi și la rinichi și să facă urolitiază.

Și aceasta este provocată de consumul în exces de dulciuri la pisici. Pisicile nu percep gustul dulce și tocmai de aceea dacă ele sunt hrănite cu astfel de alimente pot ajunge să aibă diabet.

ADVERTISEMENT

Animalul care nu înțelege gustul dulce este pisica. Ce poate păți dacă le consumă

Pancreasul lor nu mai poate funcționa normal la o perioadă de timp după ce li se dau constant dulciuri. Animalele vor face diabet zaharat și vor avea nevoie ulterior de monitorizare și multă terapie. De asemenea, pisicile care au diabet vor muri mult mai repede.

Consumul dulciurilor poate duce și la obezitate în cazul pisicilor. Dacă animalul primește o cantitate mare de dulciuri atunci cu siguranță se va îngrășa pentru că alimentele nu pot fi absorbite corespunzător.

ADVERTISEMENT

Deși animalele mai grăsuțe pot fi foarte frumoase, în cazul pisicilor grăsimea în exces din cauza dulciurilor le poate pune viața în pericol.

Dacă oferi dulciuri acestui animal poți să-i faci foarte mult rău și el să dezvolte reacții alergice. De asemenea, pisica ta va avea o scădere a imunității și va îmbătrâni mult mai repede. Pentru pisicile care urmează să nască și care au fost hrănite cu dulciuri există riscul de a naște pisicii morți.

ADVERTISEMENT