Life

De ce sunt mult mai agresivi câinii de talie mică și foarte mică decât câinii de talie mare. Explicația te va uimi

De ce sunt mult mai agresivi câinii de talie mică și foarte mică. Există un motiv pentru care aceștia sunt așa, în comparație cu câinii mari.
27.05.2023 | 19:24
De ce sunt mult mai agresivi cainii de talie mica si foarte mica decat cainii de talie mare Explicatia te va uimi
De ce sunt mult mai agresivi câinii de talie mică. Foto: Pudeli agresivi / Colaj Fanatik / Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

De ce sunt mai agresivi câinii de talie mică decât cei mari. Există o explicație în spatele acestui fapt, care te poate uimi.

De ce sunt mult mai agresivi câinii de talie mică

Câinii de talie mică pot fi mult mai agresivi decât semenii lor de mari dimensiuni, cum sunt Bullmastiff, Ciobănesc Carpatin sau Ciobănesc de Bucovina ori Saint Bernard.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii spun că este un motiv în spatele acestei agresivități. Iar totul ține chiar de talia mică a acestor animale. Câinii de talie mică sunt mai agresivi pentru că au o statură de așa natură încât să fie mereu în gardă.

Pentru că sunt mici se tem de toate pericolele și sunt pregătiți să se apere. Tocmai de aceea, câinii de talie mică latră mai mult sau chiar sunt predispuși să muște mai des decât ceilalți.

ADVERTISEMENT

În cazul câinilor de talie mare, pericolele nu mai par atât de mari pentru că și statura lor impozantă le dă un sentiment de siguranță.

Aceștia sunt mai încrezători în forțele lor când vin vorba de un posibil atac sau pericol. Aceeași încredere în sine nu o au și câinii de talie mică. Astfel că ei compensează talia mică cu agresivitatea foarte mare.

ADVERTISEMENT

Cum îi fac stăpânii mai agresivi pe câini

Un alt aspect care influențează cât de agresivi sunt câinii mici depinde și de stăpânii lor. De asemenea, și dresajul este important.

Astfel, cei care au avut un câine pentru prima dată este posibil să-l fi crescut mai agresiv pentru că nu au știut să gestioneze episoadele mai dure ale animalului.

ADVERTISEMENT

Așa a arătat și un studiu publicat în revista academică Applied Animal Behaviour Science. Iată și o listă a celor mai agresivi câini de talie mică:

Collie cu păr lung

Pudel în miniatură
Schnautzer pitic
Ciobănesc german
Câine de apă spaniol
Lagotto Romagnolo
Crestat Chinezesc
Spitz German
Coton de Tulear
Terrier de grâu

ADVERTISEMENT