Life

De ce te mușcă pisica de mână. Când e momentul să mergi la veterinar

Posesorii de feline trebuie neapărat să știe asta! Adevăratele motive pentru care pisica ta obișnuiește să te muște des de mână
28.11.2023 | 09:56
De ce te musca pisica de mana Cand e momentul sa mergi la veterinar
Adevăratul motiv pentru care pisica ta devine agresivă. Poate fi un semnal de mers la medicul veterinar Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, o persoană care are acasă o pisică poate fi recunoscută ușor după urmele de pe mâini. Aproape că nu este posesor de felină care să nu fie zgâriat sau mușcat de blănosul din dotare. Deși poate părea o joacă, de cele mai multe ori, în spatele acestui gest se ascund și anumite afecțiuni.

Reacțiile pisicilor spun multe despre comportamentul lor

Poate că, de cele mai multe ori, ești tentat să crezi că îți cunoști pisica și că știi toate semnificațiile din spatele gesturilor ei. Pisicile sunt extrem de complexe și nu oricine poate ajunge să le cunoască suficient de bine.

ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai comune animale de companie. Există multe persoane care preferă pisicile în detrimentul câinilor, iar asta pentru că rezonează mult mai mult cu caracterul lor.

Un posesor de pisică se recunoaște de la distanță, iar ceea ce îl dă de gol sunt mâinile. Aproape că nu este persoană care are felină acasă și să nu fie zgâriată sau mușcată, uneori, chiar și zilnic. Însă, ceea ce este cu adevărat important este faptul că aceste gesturi au anumite semnificații.

ADVERTISEMENT

Primul gând care le trece prin minte celor care au pisică este acela că felina mușcă de drag. Cu toții știm că ele au un instinct de vânătoare. Tocmai de aceea, uneori, mâna stăpânului poate fi prada perfectă.

Pisica poate deveni agresivă și poate mușca atunci când îi creezi o stare de disconfort. Fie că o mângâi prea tare, o tragi de par sau o lezezi cu unghiile, asta o va face să reacționeze în consecință.

ADVERTISEMENT

Când trebuie să mergi cu pisica la veterinar

În cazul pisicilor mai în vârstă, boli precum artrita sau afecțiuni degenerative le pot cauza un disconfort atunci când sunt mângâiate. În astfel de cazuri, felinele devin mai agresive cu stăpânii. Dacă episoadele de acest fel se repetă, se recomandă consultarea unui veterinar.

De asemenea, felinele mai pot mușca și din cauza momentele de energie extrem de crescută. Deși în mare parte a timpului dorm, pisicile au momente în care se simt extrem de active, iar asta transformă mâinile tale în victimele perfecte.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, zgârieturile sau mușcăturile sunt semnale prin care pisica ta te cheamă la joacă. Dacă o ignori, intensitatea acestor gesturi poate crește, iar rănile pot deveni extrem de serioase.

Trebuie să ai foarte mare grijă la modul în care te joci cu pisica ta. Dacă este obișnuită să aibă jucării, iar apoi folosești mâinile pentru a o agita, rezultatul este mai mult decât evident.

ADVERTISEMENT