Life

De ce trăiesc mai mult japonezii. Secretul longevității lor a fost dezăvuit, nu e nimic ieșit din comun

Motivul pentru care japonezii trăiesc mai mult. S-a aflat secretul longevității lor. Explicația este una destul de simplă.
25.04.2023 | 08:09
De ce traiesc mai mult japonezii Secretul longevitatii lor a fost dezavuit nu e nimic iesit din comun
De ce trăiesc mai mult japonezii. Secretul longevității lor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Toată lumea știe că japonezii trăiesc mai mult, dar cum reușesc aceștia să aibă o viață lungă, fără mari probleme de sănătate? Explicația este una destul de simplă. Nu este vorba despre ceva ieșit din comun. Un medic specialist a oferit o explicație.

De ce trăiesc mai mult japonezii. Care e secretul longevității lor

În Japonia sunt cei mai longevivi oameni din toată lumea, dar și cei din Italia ajung la vârste destul de înaintate. Secretul nu este ceva ieșit din comun și ține foarte mult de un stil de viață sănătos, după cum a explicat un specialist.

ADVERTISEMENT

Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, directorul medical al Institutului “Ana Aslan” și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea “Carol Davila”, a vorbit despre motivul pentru care japonezii sunt atât de longevivi.

Deși mulți medici recomandă dieta mediteraneeană, care este foarte sănătoasă, nu este singurul factor care contribuie la longevitate. Sunt mai mulți factori în funcție de care cineva trăiește mai mult sau mai puțin.

ADVERTISEMENT

“Există mai mulți factori care influențează o supraviețuire îndelungată, nu doar dieta. Oamenii, de-a lungul mileniilor, au tot căutat un singur secret al supraviețuirii îndelungate. Împărații Chinei, de exemplu, care aveau o putere imensă și se gândeau cum este posibil ca ei să nu trăiască la infinit.

Au stimulat cercetători să găsească substanțe care să le prelungească viața și există ginsengul și alte rădăcini descoperite de ei. Problema este că există și o anumită limită de supraviețuire”, a explicat medicul, potrivit dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Cât de mult contează stresul

De asemenea, medicul a vorbit despre faptul că speranța de viață depinde de mai multe condiții. Alimentația este un factor care poate contribui la longevitate, dar nu este singurul.

“Există Limita Hayflick – Hayflick a descris un număr limitat de diviziuni pe care le poate prezenta o celulă adultă, spre deosebire de una canceroasă care se poate diminua la infinit.

ADVERTISEMENT

O celulă adultă normală, la om se divide de vreo 50 de ori și apoi dispare. În acest context putem înțelege că avem o viață finită. Speranța de viață la naștere se tot prelungește în funcție de o serie de condiții, dar nu neapărat doar alimentația”, a continuat prof. dr. Gabriel Ioan Prada.

Totodată, și stresul joacă un rol foarte important în viața oamenilor. În urma unor studii care s-au făcut în SUA, pe populații de origine italiană, s-a constatat că nu doar stilul de viață contează. Lipsa stresului contribuie foarte mult la longevitate. În general, japonezii nu se stresează foarte tare.

“Dar e și stresul. Au fost studii făcute în SUA, pe populații de origine italiană și au observat că deși mâncarea în acea comunitate era foarte asemănătoare dietei americane, colesterolul și bolile de inimă erau reduse la fel ca în Italia. Au văzut că singura diferență era familia.

Se ajutau, trăiau în familie, nu erau stresați că dacă rămân fără job, rămân fără casă. Au avansat ipoteza că unul din factori e lipsa stresului”, a punctat Val Vâlcu, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
7 persoane executate săptămâna aceasta! ”Opriți-vă!” De ce au fost condamnate + Promisiunea...
7 persoane executate săptămâna aceasta! ”Opriți-vă!” De ce au fost condamnate + Promisiunea a fost încălcată
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
A început o afacere în 2017, apoi a reușit să își construiască un...
A început o afacere în 2017, apoi a reușit să își construiască un adevărat imperiu: „Ideile pur și simplu vin. Nu am nici un plan de business”
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a...
Primele imagini cu Jador după eliminarea de la Survivor All Stars. Ce a făcut manelistul
Sorin Brotnei și Nicolai Tand se pregătesc de Asia Express. Cum au fost...
Sorin Brotnei și Nicolai Tand se pregătesc de Asia Express. Cum au fost surprinși
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi