Life

Ce dietă au călugării de pe Muntele Athos. Alimentele secrete pe care consumă. Mulți dintre ei ajung să trăiască și peste 100 de ani

Ce regim alimentar au pustnicii de pe Muntele Athos. Ce produse neașteptate mănâncă pentru a depăși vârsta de 100 de ani.
12.03.2023 | 09:00
Ce dieta au calugarii de pe Muntele Athos Alimentele secrete pe care consuma Multi dintre ei ajung sa traiasca si peste 100 de ani
Ce regim alimentar au pustnicii de pe Muntele Athos. Ce produse neașteptate mănâncă pentru a depăși vârsta de 100 de ani. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce dietă au călugării de pe muntele Athos, unul dintre cele mai încărcate locuri spirituale din religia ortodoxă. Alimentele secrete pe care le consumă în mod constant. Mulți dintre ei ajung să trăiască și peste 100 de ani.

Ce regim alimentar au pustnicii de pe Muntele Athos. Ce produse neașteptate mănâncă pentru a depăși vârsta de 100 de ani

Pustinicii de pe Muntele Athos au un regim alimentar special, dieta mediteraneană fiind cea luată în calcul de călugării care locuiesc în cele 20 de mănăstiri și 200 de schituri. Meniul lor a fost prezentat în cartea Dieta de la Muntele Athos, scrisă de Richard Storey, Sue Todd și Lottie Storey.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți dintre monarhii din Grecia depășesc cu lejeritate vârsta de 100 de ani, asta pentru că consumă produse neașteptate. Mesele sunt foarte simple și se desfășoară de două ori pe zi, în jurul orei 11: 00 și la ora 19:00.

Regimul alimentar este compus în cea mai mare parte din fibre. Carnea este exclusă pe meleagurile sfinte, însă se gătesc preparate culinare din pește. De asemenea, călugării mănâncă legume de sezon, ulei de măsline făcut în casă și vin realizat tot de ei.

ADVERTISEMENT

Cele mai consumate produse de călugării de pe Muntele Athos sunt lintea și fasolea. Mai mult decât atît, pustnicii nu folosesc deloc sare, ingredient care este înlocuit cu ierburi sau condimente specifice fiecărui sezon.

Călugării, printre cei mai sănătoși oameni din lume

De asemenea, călugării nu utilizează zahăr și nu au niciodată în meniu produse procesate care de obicei ascund o mare cantitate de sare. Acesta este unul dintre motivele pentru care bolile de inimă, Alzheimerul și cancerul apar rar.

ADVERTISEMENT

„Călugării se numără printre cei mai sănătoşi oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer şi aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani în care am trăit printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în starea de sănătate.

De fiecare dată m-am întors de la muntele Athos mai slab cu câteva kilograme, mai sănătos şi cu un tonus mai bun, dar niciodată nu am simţit că aş fi făcut un efort sau că aş fi fost privat de ceva anume.

ADVERTISEMENT

Am testat dieta călugărească pe mai multe persoane ca să vedem dacă este eficientă şi în cazul unui stil de viaţă modern. Eu am slăbit aproape 10 kilograme, toată lumea a slăbit”, a mărturisit Richard Storey pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT
Tags: