Life

De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă două minute după utilizare. Explicația e genială

De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă două minute. Explicația din spatele acestui truc este una genială!
17.01.2023 | 21:21
De ce trebuie sa lasi usa cuptorului cu microunde deschisa doua minute dupa utilizare Explicatia e geniala
De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă două minute Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă două minute după utilizarea acestuia. Este un truc foarte util pentru bucătăria ta!

De ce trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă două minute

Iată care este adevăratul motiv pentru care trebuie să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă timp de două minute de fiecare dată când încălzești ceva de mâncare.

ADVERTISEMENT

Explicația este una simplă care te poate scuti de foarte mult muncă ulterioară. Astfel, trebuie să lași ușa deschisă la cuptorul cu microunde pentru a elibera mirosurile lăsate de mâncarea pe care ai încălzit-o acolo și vei scăpa în acest fel de curățarea cuptorului după fiecare utilizare.

Acest lucru este foarte folositor și în cazul în care vrei să decongelezi anumite alimente folosind cuptorul cu microunde și nu vrei să rămână mirosul acolo.

ADVERTISEMENT

Dar acest truc din bucătărie poate fi foarte util și sunt necesare doar două minute pentru a scăpa de mirosurile neplăcute și vestea bună este că poți să folosești cuptorul imediat după aceea pentru a încălzi alte alimente.

Cum să cureți cuptorul cu microunde rapid

Dacă totuși ai pătat cuptorul cu microunde și vrei să îl cureți, atunci poți să apelezi la unele ingrediente pe care le ai deja și nu este nevoie să cumperi alte chimicale.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, poți să folosești un amestec de apă călduță cu detergent de vase și să cureți așa aparatura, pentru că acesta are un efect degresant și te va scăpa de petele de mâncare.

De asemenea, și oțetul diluat cu apă este foarte bun pentru a curăța cuptorul. Putem să îl amestecăm cu niște apă pentru a curăța și a scăpa mirosurile neplăcute din el.

ADVERTISEMENT

Și pasta de dinți este bună pentru a curăța cuptorul, doar că această variantă te poate costa mai mult, pasta de dinți fiind mai scumpă decât banalul oțet sau detergentul de vase pe care îl ai mereu în bucătărie.

ADVERTISEMENT
Tags: