Care este trucul restaurantelor pentru pâinea caldă. Așa se dezgheață aceasta în doar cinci minute!
Dacă ai uitat complet să scoți pâinea de la congelator și cina e aproape gata, atunci ai la dispoziție două soluții pentru a putea să te bucuri de felii proaspete și calde de pâine.
Aceasta este soluția pe care o poți folosi dacă nu ai deloc pâine în casă deja făcută și mai ai una la congelator pe care ai făcut-o sau cumpărat-o mai demult.
Trebuie să știi că ai nevoie doar de un cuptor cu microunde sau de cuptorul clasic pentru a coace pâinea și a te bucura de un rezultat perfect de fiecare dată.
Acesta este și trucul folosit de restaurante pentru a avea mereu pâine caldă, moale la interior și cu o coajă crocantă.
Tot ce ai de făcut este să scoți pâinea din congelator și să o înveleși într-un prosop de hârtie umed. Las-o în cuptorul cu microunde vreme de doar 15 secunde și repetă procedeul dacă pâinea nu s-a dezghețat din prima încercare.
Apoi, pune pâinea în cuptorul preîncîlzit la 180 de grade pentru cinci minute și o poți savura în pace!
Dacă nu vrei să folosești cuptorul cu microunde sau pur și simplu nu ai acest aparat acasă, poți să dezgheți rapid pâinea și în cuptorul clasic.
Deși are dezavantajul de a fi mai lent, cuptorul clasic oferă un rezultat mai bun pentru pâinea congelată. Chiar și așa, această metodă este mult mai rapidă decât decongelarea la temperatura camerei.
Tot ce ai de făcut în acest caz este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade și să pui pâinea direct pe grătarul de la cuptor.
Pâinea trebuie coaptă pentru cinci minute și apoi lăsată în cuptorul închis încă cinci minute. La final, după ce am scos pâinea din cuptor, ea mai trebuie lăsată încă cinci minute și apoi poate fi savurată!