Life

Cel mai scump CD cu Eric Clapton! Muzicianul a obligat-o pe o femeie din Germania să plătească 3.000 de euro

De ce trebuie să plătească 3 mii de euro o femeie care a vândut un CD cu Eric Clapton! Muzicianul a chemat-o la judecată pe aceasta și a câștigat procesul
18.12.2021 | 15:24
Cel mai scump CD cu Eric Clapton Muzicianul a obligato pe o femeie din Germania sa plateasca 3000 de euro
De ce trebuie să plătească 3 mii de euro o femeie care a vândut un CD cu muzica lui Eric Clapton! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Celebrul muzician Eric Clapton a câştigat un proces împotriva unei femei din Germania. În vârstă de 55 de ani, aceasta a scos la vânzare pe internet un CD contrafăcut.

A solicitat în schimbul compact discului suma de 9,95 euro, adică 8,45 lire sterline. Cunoscută sub numele de Gabriele P, femeia nu a ezitat o clipă și a transmis că nu ştia că, de fapt, încalcă drepturile de autor.

ADVERTISEMENT

De ce trebuie să plătească trei mii de euro o femeie care a vândut un CD cu Eric Clapton!

Aceasta a listat CD-ul intitulat „Eric Clapton – Live USA”, care conţine înregistrări ale concertelor din anii 1980, pe cel mai cunoscut site de vânzări, eBay.

Gestul său nu a picat deloc bine starului rock care și-a pus armata de avocați să rezolve întreaga situație. Aceștia au urmărit cazul şi au trimis unei instanţe regionale din Düsseldorf o declaraţie pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

Apărătorii muzicianului au transmis că înregistrările au fost ilegal şi fără acordul lui Eric Clapton.

Cu toate acestea, femeia a încercat să se apere și a replicat destul de dur avocaților. „Mă opun şi vă cer să nu mă hărţuiţi şi să nu mă contactaţi în continuare”, adăugând „nu ezitaţi să intentaţi un proces dacă insistaţi asupra cererilor”.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, interpretul a depus o ordonanță și instanţa a decis în favoarea lui. Nu s-a terminat pentru că pârâta a făcut imediat apel.

De altfel, femeia a precizat că răposatul ei soţ a cumpărat discul în 1987 de la un magazin universal popular german. Judecătorii n-au fost însă impresionați și nu i-au dat câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Magistrații au explicat că este irelevant faptul că nu a cumpărat ea însăşi CD-ul, ci contează doar că ea a fost cea care a dorit să-l înstrăineze pe internet.

Mai mult decât atât, instanţa a stipulat că ea trebuie să plătească taxele legale ale ambelor părţi. Vorbim despre o sumă deloc mică, una care a ajuns la 2.889 de lire sterline.

Interesant este că dacă femeie ar continua să scoată CD-ul la vânzare, ar putea, în conformitate cu legea germană a drepturilor de autor, să plătească o amendă de până la 212.353 de lire sterline.

Culmea, în cele din urmă s-ar putea ajunge chiar și la închisoare. Șase luni de zile ar urma să stea femeia în spatele gratiilor, în cazul puțin probabil în care ar vrea să vândă în continuare CD-ul.

ADVERTISEMENT