News

De la metoda Accidentul, la metoda Covid. Escrocii au obținut bijuterii de 15.000 de lei

27.02.2021 | 22:10
De la metoda Accidentul la metoda Covid Escrocii au obtinut bijuterii de 15000 de lei
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba primește din ce în ce mai multe plângeri referitoare la persoane înșelate de escroci prin metodele Covid și Accidentul.

Numai în două zile, vineri și sâmbătă, au fost înregistrate trei cazuri. În două dintre acestea, victimele escrocilor au rămas fără bani și bunurile de valoare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii atrag atenția asupra înmulțirii acestor cazuri și face apel la cei care au rude în vârstă, care ar putea cădea victimă escrocilor, să îi atenționeze în legătură cu acest fenomen.

O femeie de 80 de ani a rămas fără bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Vineri și sâmbătă, 26-27 februarie 2021 au fost înregistrate în Aiud și Alba Iulia trei cazuri.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, în jurul orei 17.30, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic şi care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2 și are nevoie de un aparat în valoare de 15.000 de euro pentru a fi menținut în viață.

Escrocul i-a spus femeii că își trimite asistentul pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la locuința femeii s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Octogenara și-a dat seama că a fost înșelată abia după aceea, când și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol.

Un alt caz a fost înregistrat vineri, când Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că bunica sa a fost sunat de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul sau a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de operație.

ADVERTISEMENT

Escrocul i-a solicitat femeii, în vârstă de 75 de ani, din Alba Iulia, toți banii pe care-i are in casă. Victima i-a comunicat apelantului adresa de domiciliu, iar, la scurt timp, la ușa sa s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat 1.000 de euro si 500 de lei.

Tot vineri, poliția din Alba Iulia a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul ca a fost victima unei tentative de înșelăciune. Escrocii i-au spus că fiul bărbatului, care este plecat în Spania, a fost infectat cu noul coronavirus și are nevoie de ventilator mecanic. Bărbatul a întrerupt discuția și a anunțat poliția.

”Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri. Polițiștii le solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor”, a transmis IPJ Alba.

ADVERTISEMENT