News

De la primăriță în Suedia, la șofer pe mașina de gunoi. Ce a făcut-o pe femeie să ia decizia

13.05.2021 | 12:49
De la primarita in Suedia la sofer pe masina de gunoi Ce a facuto pe femeie sa ia decizia
De la primăriță în Suedia, la șofer pe mașina de gunoi. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O fostă primăriță din Suedia a uimit pe toată lumea când a decis să lase primăria pentru a lucra pe mașina de gunoi. Femeia a fost edil în Gothenburg timp de doi ani.

Pe numele său Ann-Sofie Hermansson, femeia a decis să renunțe la orice meserie care avea legătură cu domeniul de muncă cu care era obișnuită. După ce a pierdut alegerile, s-a reprofilat complet.

ADVERTISEMENT

A dat primăria pe mașina de gunoi. De ce a luat decizia

Ann-Sofie Hermansson este fericita angajată a unei firme care preia gunoiul, ea fiind șoferul autotutilitarei din orașul Gothenburg. După doi ani la conducerea celui de-al doilea oraș ca mărime din Suedia, femeia s-a angajat la această firmă de salubrizare.

Ea a declarat că acest job îi face plăcere și este unul bun pentru viața ei. De multe ori are dureri musculare, dar totul merită fiindcă îi face plăcere.

ADVERTISEMENT

„Oamenii mă întreabă, uneori, ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria”, a declarat Ann-Sofie Hermansson, conform Politico.

„De multe ori mă doare corpul la finalul zilei, dar mă bucur de munca mea și dorm bine noaptea, iar asta este foarte important”, a mai declarat ea.

ADVERTISEMENT

De ce a luat fosta primăriță această decizie

Ann-Sofie Hermansson a luat decizia de a se angaja ca șofer pe mașina de gunoi pentru că îi oferă nu numai un salariu, ci și mai multă liniște sufletească. Nimeni nu se poate supăra pe ea în acest fel, mai spune aceasta.

„Cel puțin nimeni nu se poate supăra pe mine. Este o schimbare plăcută față de lucrul în calitate de politician”, a spus femeia.

ADVERTISEMENT

Dacă ceilalți foști primari se îndreaptă tot spre politică, spre alte funcții, sau în domenii conexe, cum ar fi cel de relații publice, fostul edil spune că acestea nu o atrăgeau.

„Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine”, a afirmat Ann-Sofie Hermansson.

Cazul nu este unul singular. Și fostul ministru al Sănătății, Gustav Fridolin a decis să schimbe domeniul de muncă și a devenit profesor. Acesta este jobul care îl face cu adevărat fericit:

„Chiar dacă să lucrez în guvern a fost foarte satisfăcător în acele ocazii când chiar am schimbat ceva, nu prea pot să spun că era fericită de fiecare dată când mergeam la guvern, dar acela este sentimentul pe care îl am când merg la școală”, a spus Gustav Fridolin.

ADVERTISEMENT