Life

De unde provin, de fapt, fructele și legumele de la Kaufland. Românii adoră să le cumpere. Surpriza e una uriașă

De unde provin, de fapt, fructele și legumele de la Kaufland? Românii adoră să le cumpere, dar puțini știu câte ceva despre ele.
06.01.2024 | 22:09
De unde provin de fapt fructele si legumele de la Kaufland Romanii adora sa le cumpere Surpriza e una uriasa
De unde provin, de fapt, fructele și legumele de la Kaufland. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată de unde provin fructele și legumele de la Kaufland? În aceste magazine găsim o gamă largă de produse, indiferent de anotimp. Este important însă să știm și câte ceva despre ele.

De unde provin, de fapt, fructele și legumele de la Kaufland

Kaufland, alături de Lidl, sunt doi dintre cei mai apreciați retaileri prezenți în România. În aceste magazine găsim cam orice avem nevoie, de la alimente proaspete, până la fructe, legume, accesorii de bucătărie, haine și nu numai.

ADVERTISEMENT

De unde provin însă fructele și legumele de la Kaufland? Pe site-ul oficial al retailerului putem să aflăm tot ceea ce avem nevoie. De asemenea și la raft sunt prezentate câteva detalii. 

Roșiile de la Kaufland spre exemplu provin din Turcia sau din Maroc. De cealaltă parte, s-ar părea că țelina, care se cultivă și în România, provine în realitate din Germania.

ADVERTISEMENT

Castraveții, pe care românii îi adoră în salate nu provin nici ei din țara noastră, ci din Turcia. Chiar și așa, fructele și legumele de la Kaufland au numeroase țări de proveniență.

Chiar retailerul sublinia faptul că unele produse vin din România. Mai exact, reprezentanții lanțului de magazine arăta că există peste 70 de articole românești din categoria fructe și legume vândute la raft.

ADVERTISEMENT

Fructele și legumele care provin din România

Ce fructe și legume de la Kaufland sunt din România? Merele spre exemplu, dar și strugurii sunt din țara noastră. De asemenea, cartofii, dovleacul, dar și hreanul, sfecla, țelina, sau salata, provin tot din România.

”Kaufland România a susţinut în permanenţă producătorii locali, va investi şi va promova mereu produsele autohtone, optând mereu pentru colaborări cu fermieri români, atunci când este posibil. Considerăm că materialul este unul răuvoitor, deoarece nu ţine cont de realităţile pieţei şi de faptul că în România în prezent este sezon rece, iar producţia locală de legume şi fructe este extrem de limitată.

ADVERTISEMENT

Ca dovadă a angajamentului Kaufland, în plin sezon, procentul de legume-fructe româneşti din Kaufland ajunge şi până la 90%. În prezent, avem un număr de peste 70 de articole româneşti din categoria legume şi fructe co­mercializate în magazinele Kaufland din toată ţara, precum mere, struguri, cartofi, dovleac plă­cin­tar, gulii, hrean, păstârnac, sfeclă roşie, ţelină, sa­lată, spanac etc.”, se arată pe site-ul retailerului.

Conopida, pe de altă parte, este importată în magazinele Kaufland. De asemenea, leguma broccoli nu se produce în România într-o cantitate suficientă, astfel că este importată.

În cazul celebrilor castraveți, aceștia sunt cultivați doar în anumite sezoane la noi în țară. Drept urmare, în restul anului, o astfel de legumă ajunge de asemenea să fie importată.

ADVERTISEMENT