Life

De unde provin, de fapt, produsele din marca Pilos de la Lidl. Sute de mii de români se înghesuie să le cumpere. Surpriza e totală

Magazinele Lidl sunt prezente în toată țara, iar nu puțini sunt românii care aleg să își facă cumpărăturile de aici. Ce trebuie să știm însă despre unele produse de pe rafturi?
11.03.2023 | 11:45
De unde provin de fapt produsele din marca Pilos de la Lidl Sute de mii de romani se inghesuie sa le cumpere Surpriza e totala
De unde provin, de fapt, produsele din marca Pilos de la Lidl. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidl este liderul pieței locale de comerț alimentar, având în vedere cifra de afaceri. De asemenea, marea majoritate produselor aflate pe rafturile magazinelor, pentru cei care nu știau acest lucru, vin din colaborarea cu FrieslandCampina, producătorul brandului Napolact, dar și Fabrica de Lapte Braşov.

Cine produce laptele Pilos din magazinele Lidl

Un brand de lapte accesibil la preț și prezent de altfel doar în magazinele Lidl este faimosul lapte Pilos. Unde este însă produs acest tip de lapte și de ce este atât de ieftin? Dacă până acum pe etichetă nu vedeam nicio fabrică și nici vreo localitate, iată că  lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Fabrica de Lapte Brașov este cea care a preluat recent producţia de iaurturi BioEF, pentru lactatele Pilos, marca privată a retailerului, arată informațiile prezente pe eticheta laptelui, consultate cei de la ZF. Și totuși de ce până acum era un mister acest lucru?

Dorin Cojocaru, preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) dezvăluia anterior că nu este obligatoriu să apară numele procesatorului pe ambalajul produsului de tip marcă privată. Mai exact, potrivit acestuia, ștampila sanitar veterinară, adică cea ovală este suficientă pentru ca un astfel de produs să fie vândut.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că până acum, pe eticheta produselor marca privată a Lidl, inclusiv pe laptele Pilos regăseam sintagme precum ”produs în UE”, sau ”produs în România”. Deși cei de la ZF i-au contactat pe reprezentanții de la Fabrica de Lapte Braşov şi Lacto Food, având în vedere colaborarea cu Lidl, niciunul dintre ei nu au răspuns.

Misterul laptelui Pilos de la Lidl

Pe de altă parte, dacă stăm să ne uităm pe site-ul Lidl, retailerul spune că are o relație bazată pe încredere cu toți furnizorii săi. ”Furnizorii noştri sunt parteneri pe termen lung, cu care avem o relaţie bazată pe încredere“, spun cei de la Lidl. De asemenea, anterior, retailerul mai preciza și că are în plan să introducă din ce în ce mai multe produse românești la raft.

ADVERTISEMENT

Lidl nu spunea însă dacă este vorba și despre produsele marca proprie, sau despre cele care deja erau produse în România precum laptele Olympus, ori Napolact. Pe de altă parte, planurile retailerului s-ar părea că în mare parte au reușit să devină realitate.

”Ne propunem să avem din ce în ce mai multe produse româneşti la raft, iar în acest moment, majoritatea articolelor proaspete, cum sunt lactatele sau carnea, provin majoritar din România“, arăta un mesaj postat pe site-ul Lidl România.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că există diferențe semnificative în ceea ce privește prețul pentru laptele Pilos și laptele Olympus, ori Napolact. Referitor la aceste diferențe de preț, reprezentanţii grupului olandez FrieslandCampina România, producătorul Napolac, spuneau că ”nu sunt comparabile costurile unui brand sunt diferite de cele ale unei mărci proprii“, mai arată ZF.

ADVERTISEMENT