Life

De unde provin, de fapt, produsele Olympus de la Kaufland pe care sute de mii de români se înghesuie să le cumpere. Surpriza e totală

Unde sunt fabricate, în realitate, produsele Olympus de la Kaufland. Sunt adorate de clienții români. Vei rămâne uimit de răspuns.
27.01.2024 | 10:00
De unde provin de fapt produsele Olympus de la Kaufland pe care sute de mii de romani se inghesuie sa le cumpere Surpriza e totala
Unde sunt fabricate, în realitate, produsele Olympus de la Kaufland. Sunt adorate de clienții români. Vei rămâne uimit de răspuns. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De unde provin, de fapt, produsele Olympus de la Kaufland pe care sute de mii de români se înghesuie să le cumpere. Surpriza e totală. Care sunt alimentele comercializate de retailerul care a deschis primul magazin în anul 1984, în Neckarsulm, Germania.

Unde sunt fabricate, în realitate, produsele Olympus de la Kaufland. Sunt adorate de clienții români. Vei rămâne uimit de răspuns

Unde sunt fabricate, în realitate, produsele Olympus de la Kaufland. Sunt adorate de clienții români. Vei rămâne uimit de răspuns. După nume ai putea crede că alimentele sunt produse de o fabrică din străinătate, însă adevărul este cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Pe rafturile marilor magazine din România se găsesc numeroase alimente, printre care se numără: brânza de vacă sau oaie, laptele de capră sau smântâna lichidă UHT pentru gătit. De asemenea, nu lipsesc produsele vegetale și bio.

Ei bine, toți cumpărătorii români trebuie să știe de unde provin, de fapt, acestea. Răspunsul stă chiar în țara noastră. Fabrica companiei este construită de foarte mulți ani în localitatea Hălchiu din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Aceasta este situată la o distanță de 11 kilometri de municipiu și se întinde pe o suprafață de 150.000 de metri pătrați. Aici se primesc în fiecare zi maxim 48.000 de litri de lapte pe oră, care intră ulterior în procesare pe liniile de producție.

Așadar, toate produsele de la Olympus din Kaufland, iaurt, brânză sau smântână, sunt fabricate în România. Firma poate produce 16.000 litri de lapte de consum (sticla PET) și 10.500 litri de lapte UHT (ambalaj TetraPak) pe oră, 150 de tone de iaurt și 120 de tone de brânzeturi pe zi.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții firmei colaborează cu Fabrica de Lapte Braşov, care are rolul de a colecta „laptele proaspăt în fiecare zi de la ferme atent selecționate”, după cum scrie pe site-ul companiei. În felul acesta producătorii se asigură că clienții au parte de cele mai bune și mai sănătoase alimente.

Olympus, o fabrică cu tehnologie avansată

Olympus deține o fabrică cu o tehnologie avansată numită TetraPak, aceasta fiind de ultimă generație. Se pare că aceasta este rețeta succesului și motivul pentru care compania a avut parte de o expansiune atât de rapidă.

ADVERTISEMENT

Fabrica din Brașov este construită la începutul anului 2011, însă istoria produselor este una mult mai veche. Începe în anul 1950, în 1999 reușind să intre în cultura gastronomică a României. În doar 10 ani firma s-a extins enorm.

A achiziționat fabrici renumite de prelucrare a laptelui, din Grecia. În toată această perioadă Olympus a construit la Crevedia un depozit frigorific dotat cu cea mai înaltă tehnologie. În continuare caută perfecțiunea în producerea produselor lactate de o calitate excelentă.

ADVERTISEMENT