News

De unde se vor ridica mașinile parcate neregulamentar. Cât trebuie să plătească șoferii pentru recuperarea autoturismelor

Primăria Sectorului 1 a anunțat că începe ridicarea mașinilor parcate ilegal. Șoferii care vor să își recupereze autoturismele trebuie să achite câteva sute de lei.
05.04.2022 | 15:32
De unde se vor ridica masinile parcate neregulamentar Cat trebuie sa plateasca soferii pentru recuperarea autoturismelor
Primăria Sectorului ridică mașinile staționate ilegal. Credit foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Printr-o postare pe Facebook, Primăria Sectorului 1 a anunțat că începe de marți, 5 aprilie, alături de Administrația Domeniului Public și Poliție, campania de ridicare a mașinilor care sunt parcate în mod neregulamentar.

Ce autoturisme sunt vizate?

“Pentru a pune ordine în traficul din Sectorul 1, echipe mixte ale Administrației Domeniului Public și ale Poliției Locale Sector 1 au demarat, începând din această dimineață, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă”, transmit reprezentanții primăriei.

ADVERTISEMENT

Aceștia au anunțat că sunt vizate mașinile parcate pe trecerile de pietoni, pe spațiile verzi, trotuare, care blochează accesul la parcările rezidențiale, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, sau care blochează pistele de biciclete special amenajate sau accesul în instituții publice: spitale, școli și sedii administrative.

Agenții secțiilor de poliție din sectorul 1 vor fi cei care vor constata încălcarea prevederilor legale și dispune ridicarea autoturismelor aflate în această situație, ele urmând să fie transportate într-un spațiu amenajat la sediul de pe șoseaua Odăii nr. 3-5.

ADVERTISEMENT

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face de către Poliția Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor se ocupă Administrația Domeniului Public Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spațiul special amenajat la sediul din Șos. Odăii nr. 3-5.

“Prin această măsură încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1, îngreunat și de către cei care își parchează neregulamentar mașinile. Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public: pe treceri de pietoni, pe spații verzi, pe piste de biciclete sau să blocheze accesul în spitale”, declară primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Cum își vor putea recupera șoferii mașinile?

Cei care și-au parcat ilegal mașinile și vor să le recupereze, trebuie să se prezinte la centrul unde astfel de autoturisme sunt transportate. Aceștia trebuie să aibă la ei actele originale ale vehiculului, un act de identitate și să achite taxele impuse de primărie.

În cazul mașinilor cu o masă de până la 5 tone inclusiv, tariful de ridicare este de 270 de lei. La acesta se adaugă și un tarif de transport care se ridică la 200 de lei și tarifele de depozitare care ajung la 75 de lei în prima zi și 25 de lei în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Șoferii care au nevoie de informații pot contacta dispeceratul Poliției Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

ADVERTISEMENT