Life

Decizia instanței în cazul Adrianei Iliescu. Motivul pentru care mama Elizei se judecă de mai bine de 15 ani

Instanța a luat o decizie cu privire la cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu se judecă de mai bine de 15 ani.
21.11.2023 | 18:48
Decizia instantei in cazul Adrianei Iliescu Motivul pentru care mama Elizei se judeca de mai bine de 15 ani
Adriana Iliescu nu renunță la moștenire. Sursa foto: Facebook/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu nu renunță la moștenirea sa. De mai mult de 15 ani, cea mai bătrână mamă din România se judecă cu rudele sale pentru un teren, din dorința de a avea cum să-i asigure fiicei sale un trai decent.

Adriana Iliescu se luptă cu rudele sale pentru un teren

Adriana Iliescu, acum în vârstă de 85 de ani, a devenit cunoscută în toată lumea după ce în urmă cu 18 ani a născut o fetiță perfect sănătoasă. Eliza a ajuns deja la vârsta majoratului și este studentă.

ADVERTISEMENT

Fosta profesoară și fiica ei se chinuie, însă, din punct de vedere financiar. Femeia care a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai vârstnică mamă se judecă de mai bine de 15 ani pentru o bucată de pământ.

Adriana Iliescu vrea cu orice preț casa din localitatea Bălcești, județul Vâlcea, pentru a-i asigura un trai decent Elizei, astfel că a trecut prin mai multe procese cu rudele sale, dar fără niciun rezultat.

ADVERTISEMENT

Nu dorește cu niciun chip să renunțe la moștenire, chiar dacă asta înseamnă că la vârsta sa se plimbă prin săli de judecată. Astfel că, următoarea ședință a instanței va avea loc în câteva săptămâni, pe 14 decembrie, de la ora 09:00.

Ultima ședință avusese loc pe 9 noiembrie 2023, aceeași oră, dar cauza a fost amânată. „Ora estimată: 09:00. Complet: C.civ. 4. Tip soluție: Amână cauza. Solutia pe scurt: Amână judecarea cauzei în vederea administrării probatoriului încuviinţat. Document: Încheiere de şedinţă – 09.11.2023”, se arată în minuta instanței, conform cancan.ro.

ADVERTISEMENT

Vrea să câștige procesul

Problemele au început în anul 2004. Atunci, Adriana Iliescu a moștenit de la părinți o bucată o casă și 320 de metri pătrați. Totuși, rudele ar fi vândut bucata de pământ cu partea lor de moștenire, iar lupta a început.

Fosta profesoară a pierdut procesul în 2015 și a fost obligată să plătească 800 de lei cheltuieli de judecată. Trei ani mai târziu, i-a fost respins și recursul, dar mama Elizei Iliescu nu renunță.

ADVERTISEMENT

În dosar apar patru pârâți, printre care și Primăria Bălcești. „Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri”, spunea Adriana Iliescu.

ADVERTISEMENT