News

Decizia justiției olandeze în cazul criminalului din Berceni. Ce face acum Marcel Ilie Serbuc

Tribunalul Amsterdam a luat o decizie importantă legată de viitorul criminalului din Berceni. Află ce se întâmplă cu el.
02.08.2023 | 22:18
Decizia justitiei olandeze in cazul criminalului din Berceni Ce face acum Marcel Ilie Serbuc
Tribunalul Amsterdam amână decizia privind predarea criminalului de la Berceni. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Ministerul Justiției a anunțat că Tribunalul Amsterdam a amânat pronunțarea în dosarul privind predarea lui Marcel Ilie Serbuc, principalul suspect în uciderea unei minore de 12 ani din România. Acesta este acuzat că a comis crimele într-un apartament din Berceni, unde oamenii legii au descoperit cadavrul victimei.

Criminalul din Berceni rămâne în Olanda

Marcel Ilie Serbuc, în vârstă de 38 de ani, a fost prins în luna iunie în Regatul Țărilor de Jos, iar acum autoritățile din România încearcă să obțină extrădarea lui pentru a fi judecat în țară.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că figura pe lista celor mai căutați fugari din Europa și este considerat periculos, Tribunalul Amsterdam a amânat decizia finală cu privire la predarea lui către autoritățile competente din România.

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că informațiile și precizările cerute de către autoritățile olandeze privind condițiile de detenție au fost transmise din data de 13 iulie. În prezent, se așteaptă o nouă comunicare oficială cu privire la decizia finală a tribunalului.

ADVERTISEMENT

Publicul este în așteptarea verdictului definitiv și speră că justiția va fi făcută în acest caz grav și că inculpatul va fi adus în fața instanței pentru a răspunde pentru faptele sale oribile. Autoritățile din România continuă să colaboreze cu cele din Olanda în vederea extrădării și judecării lui Marcel Ilie Serbuc pentru crimă și alte infracțiuni grave.

Detalii înfiorătoare despre crima din Sectorul 4

Noi informații cutremurătoare ies la iveală în cazul crimei din Berceni, unde trupul neînsuflețit al Anamariei, o fetiță de doar 12 ani, a fost găsit ascuns în lada canapelei, la o lună și jumătate de la comiterea teribilului act. O colegă de școală a dezvăluit detalii din ultimele zile de viață ale Anei, rememorând ultima lor conversație din data de 10 aprilie.

ADVERTISEMENT

Cele două aveau planuri să se întâlnească și să meargă la un salon de cosmetică, dar Anamaria nu a mai ajuns la întâlnire, iar colega ei nu a bănuit tragedia care se petrecuse.

Se pare că Marcel Șerbuc, concubinul mamei Anei și principalul suspect în cazul uciderii sale, a făcut multiple avansuri sexuale fiicei sale vitrege înainte de a comite atrocitatea. Această afirmație este susținută de tatăl biologic al fetei, care afirmă că mama Anei știa despre abuzurile la care aceasta era supusă de către Șerbuc. Mai mult, colega de clasă a Anei a confirmat că fetița îi mărturisise că tatăl vitreg îi făcea gesturi de natură sexuală.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de 10 aprilie, Anamaria i-a trimis prietenei sale mai multe mesaje vocale, în care vocea îi tremura, fapt ce a ridicat suspiciuni că plângea. Totuși, Ana a explicat că nu plânge, ci este supărată pentru că telefonul ei nu funcționa și a fost nevoită să folosească telefonul mamei sale.

“Ce inimă poate să aibă? Asta e mamă? (…) În primul rând, dacă spunea că îi face fetei…că îi pune mâna sub fustiță. Cum mai stai tu cu un criminal?!”, a declarat tatăl victimei.

ADVERTISEMENT