News

Decizia MApN după ce două rachete ruseşti au căzut în Polonia. Anunţul ministrului Angel Tîlvăr

Ce a decis MApN după ce două rachete rusești au căzut în Polonia. Anunţul ministrului apărării, Angel Tîlvăr, după incident.
16.11.2022 | 07:10
Decizia MApN dupa ce doua rachete rusesti au cazut in Polonia Anuntul ministrului Angel Tilvar
Decizia MApN după ce două rachete ruseşti au căzut în Polonia. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării de la noi din țară a transmis că monitorizează situația din Polonia după incidentul din apropiererea graniței acestei țări cu Ucraina.

Decizia MApN după ce două rachete ruseşti au căzut în Polonia

Astfel, decizia MApN stabilește un contact permanent cu autorităție poloneze și cu Ministerul de apărare din țară, după ce două rachete a căzut în Polonia și doi cetățeni ai acestei țări și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Apărării Naţionale monitorizează, prin mecanismele de cooperare şi consultare la nivel aliat şi în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naţionale din Polonia, incidentul din proximitatea graniţei polono-ucrainene, în urma căruia doi cetăţeni polonezi şi-au pierdut viaţa”, a transmis MapN într-un comunicat.

De asemenea, în același comunicat se arată că România condamnă violențele din Ucraina și o învinovățește pe Rusia pentru „agresiunea nejustificată și ilegală” din această țară.

ADVERTISEMENT

”România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată şi ilegală a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în graniţele sale recunoscute internaţional”, a mai transmis MApN.

Anunţul ministrului Angel Tîlvăr. Ce a spus ministrul apărării

Angel Tîlvăr i-a transmis omologului său din Polonia sprijinul României și solidaritatea Armatei Române cu țara sa cu adoptarea oricărora măsuri sunt necesare după acest incident.

ADVERTISEMENT

În comunicat se mai specifică și faptul că o decizie în acest sens va fi luată abia după ce sunt stabilite toare circumstanțele evenimentului în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.

„Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție”, mai arată comunicatul.

ADVERTISEMENT

Între timp, premierul polonez polonez Mateusz Morawiecki a solicitat o întrunire de urgență pentru securitate și apărare națională, iar un oficial al SUA a declarat că rachetele respective erau unele rusești. Dar informația nu a fost confirmată de Pentagon:

„Adunăm în continuare informaţii”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului.

ADVERTISEMENT
Tags: