Sport

Ultimele informații despre cantonamentul de iarnă al lui Dinamo. Decizia ciudată dinaintea meciului cu FC Voluntari

Andrei Nicolescu a conformat informația FANTIK conform căreia Dinamo a efectuat deja vizita medicală și imediat după trecerea în noul an se va pleca într-un cantonament în Antalya.
20.12.2023 | 12:13
Ultimele informatii despre cantonamentul de iarna al lui Dinamo Decizia ciudata dinaintea meciului cu FC Voluntari
Decizie ciudată la Dinamo cu 2 zile înainte de meciul cu Voluntari! Cum arată programul de iarnă al „câinilor” și cu cine joacă amicale. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT
20-12-2023
10:19

Dinamo, cea mai grăbită echipă din SuperLiga

Andrei Nicolescu a oferit la FANATIK SUPERLIGA ultimele detalii despre cantonamentul, de iarnă al lui Dinamo și a explicat de ce s-ar putea să nu se mai dispute amicalul cu echipa a doua a clubului Borussia Dortmund.

”E posibil ca amicalul cu Borussia Dortmund II să se schimbe, deoarece ei doresc o zi care pentru noi vine poate prea devreme. O să vedem exact.

Astăzi echipa a mers la vizita medicală, face parte din strategia pe care o are Kopic (n.r. – antrenorul Zeljko Kopic) împreună cu asistentul său în modul în care lucrăm pentru a determina toți jucătorii să aibă o igienă (n.r. – în sens metaforic) a jucătorului profesionist de fotbal cât mai mult din cele 24 de ore ale unei zile”, a declarat Nicolescu, la FANATIK SUPERLIGA.

În acest sens, poate fi considerat că Dinamo este cea mai grăbită echipă din SuperLiga, cu gândul la mult visata ”remontada”. Mai exact, așa cum a aflat FANATIK, dinamoviștii și-au programat deja vizita medicală pentru miercuri, 20 decembrie, de la ora 8 dimineața. O decizie cel puțin ciudată înainte de meciul dintre Dinamo și FC Voluntari.

Decizie ciudată la Dinamo cu 2 zile înainte de meciul cu Voluntari!

Asta, în condițiile în care vizitele medicale se programează în inter sezon, după ce se fac transferuri și se trage linie după sosiri și plecări. Mai mult, dinamoviștii și-au pregătit deja două partide amicale, după ce vor efectua vizita medicală la Chiajna și după ce jucătorii se vor întoarce din vacanța de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Mai exact, conform surselor FANATIK, Dinamo va juca cu Borussia Dortmund II și cu echipa belgiană Charleroi. Potrivit Transfermarkt, satelitul celor de la Borussia Dortmund e cotat la 11 milioane de euro, în ciuda faptului că nemții joacă în Liga a 3-a germană, în timp ce Charleroi are un lot cotat la 32 de milioane de euro, ocupând locul 12 în prima ligă din Belgia.

Dinamo a făcut un prim pas spre salvarea de la retrogradare, reușind o victorie mare pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 2-0. În acest moment, dinamoviștii au 13 puncte în clasament, cu 10 sub UTA Arad și Politehnica Iași. În condițiile în care mai sunt de disputat 10 etape din sezonul regular, iar din play-out punctele se vor înjumătăți, situația de la Dinamo nu e tocmai disperată.

ADVERTISEMENT

Cert e că dinamoviștii trebuie să lege cât mai multe victorii în 2024, pentru ca miracolul să se producă în Groapă. Între timp, dinamoviștii așteaptă ultima partidă a sezonului, cea cu FC Voluntari, în teorie de pe teren propriu. Cu 3 puncte în fața ilfovenilor, cei de la Dinamo au toate șansele să privească optimiști spre 2024, într-un campionat extrem de strâns unde, așa cum susține și clișeul veșnic, oricine poate bate pe oricine.

Dinamo, probleme financiare sau lipsă de viziune?

Contrar a ceea ce se crede, Dinamo nu este un club sărac. Desigur, mulți specialiști din fotbalul românesc ironizează în ultima perioadă clubul Dinamo pentru lipsa fondurilor. ”Ce transfer trebuie să facă acționarii? Transfer bancar. Fără bani nu poți să faci nimic”, transmitea Vivi Răchită în urmă cu mai multe zile la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, așa cum și fosta glorie dinamovistă Florentin Petre sublinia, la Dinamo există jucători cu salarii chiar și de 10-12.000 de euro pe lună, mult peste media din campionat. În comparație, la Oțelul Galați, formație formidabilă din SuperLiga care are toate argumentele să se bată la play-off, salariile sunt undeva la 5-6.000 de euro lunar, în cazul vedetelor.

Așadar, care să fie problema la Dinamo, în realitate? Unii ar spune că lipsa de viziune și pricepere a conducătorilor dinamoviști, dacă e să dăm crezare unor nume grele ca și Giani Kiriță, Florentin Petre sau Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

”Ai niște milioane în cont, dar poți și cu toți banii din lume dacă nu știi să te organizezi. Vrei să-mi spui tu mie că Dinamo n-are contracte bune? Eu am auzit că sunt jucători și cu 12.000 de euro”, a răbufnit Petre, în direct la FANATIK SUPERLIGA. Așadar, toți ochii vor fi ațintiți în această iarnă pe campania de transferuri, pentru a vedea dacă Dinamo va reuși o salvare miraculoasă de la retrogradare, sau dacă va urma o reconstrucție în liga secundă, din nou.

ADVERTISEMENT
Tags: