News

Decizie finală a Curții Supreme: Cristi Danileț se întoarce în magistratură. A câștigat trei procese împotriva Inspecției Judiciare

Cristi Danileț se întoarce în magistratură. Decizia este finală și a fost luată de Curtea Supremă. Judecătorul a făcut anunțul, luni.
24.04.2023 | 22:20
Decizie finala a Curtii Supreme Cristi Danilet se intoarce in magistratura A castigat trei procese impotriva Inspectiei Judiciare
Cristi Danileț revine în magistratură. Judecătorul a câștigat trei procese împotriva Inspecției Judiciare
ADVERTISEMENT

Cristi Danileț a anunțat, luni seara, că a câștigat, la Înalta Curte de Casație şi Justiție, al treilea proces cu CSM privind excluderea sa din magistratură. Astfel, el urmează să revină în funcţia de judecător la Tribunalul Cluj.

Cristi Danileț revine în magistratură. Judecătorul a câștigat trei procese împotriva Inspecției Judiciare

După aproape doi ani și jumătate de când a fost exclus din magistratură, judecătorul Cristi Danileț triumfă în conflictul cu cei de la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Danileț dezvăluie că a câştigat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al treilea proces cu CSM privind excluderea sa din magistratură. De notat că verdictul ICCJ este final și definitiv.

”Azi (n.r. luni, 24 aprilie) am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către curtea supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului. Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023.

ADVERTISEMENT

Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă. Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”, a scris Dănileț pe site-ul de socializare.

Cristi Danileț, exclus de trei ori din magistratură de către CSM

Reamintim că judecătorul Cristi Danileţ, magistrat la Tribunalul Cluj, a fost exclus din magistratură de CSM în decembrie 2021. Motivul: o serie de manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de social-media.

ADVERTISEMENT

Peste doar câteva luni, în mai 2022, cei de la Consiliul Superior al Magistraturii îl excludeau din nou din magistratură pe Cristi Danileț. Acesta era acuzat că a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

În fine, în iulie 2022, același Danileț era exclus pentru a treia oară din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, cu majoritate de voturi. Motivul: exercitarea funcției cu gravă neglijență.

ADVERTISEMENT

În aceste cazuri amintite, judecătorul Cristi Danileț a câștigat definitiv în instanță. El se poate întoarce acum în magistratură. De subliniat că membrii CSM care l-au exclus pe Danileţ din magistratură şi-au terminat între timp mandatul. De asemenea, şeful Inspecţiei Judiciare, instituţia care a întocmit rapoartele de sancţionare, a ieşit și el din sistem.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată