News

Ce avere are Cristi Dănileț, judecătorul exclus de CSM! Din câte locuri a luat magistratul bani anul trecut

Ce avere are Cristi Dănileț, judecătorul exclus din magistratură pentru filmuleţe publicate pe rețeaua TikTok. Din câte locuri a primit bani anul trecut
14.12.2021 | 12:43
Ce avere are Cristi Danilet judecatorul exclus de CSM Din cate locuri a luat magistratul bani anul trecut
Ce avere are Cristi Dănileț, judecătorul pe care l-a exclus CSM! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A ieşit un scandal cât casa în magistratură după ce Cristi Dănileţ a fost exclus de CSM din cauza unor filmuleţe pe care judecătorul le-a postat pe rețeaua TikTok. Magistratul nu a ezitat o clipă și a transmis că filmările reflectă viața sa privată și nu au legătură cu justiția.

În același timp, Cristi Danileț a anunțat că va contesta decizia CSM la Înalta Curtea de Casație și Justiție. De remarcat că cei de la Consiliul Superior al Magistraturii au considerat că cele două filmulețe înfățișează o conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Cristi Dănileț, magistratul exclus de CSM!

Dănileț precizează că tăia gardul viu de acasă, respectiv curăța o piscină în cele două filmulețe incriminate de Consiliul Suprem al Magistraturii. Interesant este că sancționarea judecătorului s-a făcut la propunerea Inspecției Judiciare, care semnalase două abateri.

Vorbim despre o lucrare a magistratului,  „900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române” și „manifestările pârâtului pe reţelele de socializare”.  CSM a respins acțiunea disciplinară  pentru primul motiv, dar a decis să-l sancționeze pentru postările de pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm la averea judecătorului, atunci trebuie să știți că acesta a reușit să câștige bani frumoși în ultimul an de zile. Are, de asemenea, de restituit sume destul de mari băncilor la care s-a împrumutat.

Concret, Cristi Dănileț nu deține terenuri, indiferent că vorbim despre agricol, forestier, intravilan, extravilan sau luciu de apă.

ADVERTISEMENT

Câți bani are magistratul Cristi Dănileț

Are, în schimb, o cotă parte dintr-un apartament de aproape 40 de mp și terenul aferent acestuia de 21 mp, ambele situate în Vatra Dornei. Este vorba despre o moștenire, tată defunct și un schimb făcut cu fratele său.

Magistratul conduce un autoturism VW Passat, an de fabricație 2012, pe care l-a cumpărat cinci ani mai târziu. De remarcat că Dănileț nu a trecut în declarația de avere nici metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și numismatică sau bunuri mobile a căror valoare depășește trei mii de euro.

ADVERTISEMENT

La capitolul conturi, judecătorul are unul în lei, la BCR, pe care se aflau 26.850 de lei, din care 20 de mii reprezintă descoperire de card și un al doilea în euro, cu 9499 unități. Mai are un depozit în lei, la aceeași bancă, de 18.690 de lei.

La Revolut există alte trei conturi, pe unul fiind 756 lei, pe al doilea puțin peste o mie de euro, în timp ce pe al treilea Dănileț avea 100 de lire sterline.

Dănileț, dat în judecată de propria fiică

Presa locală din Cluj a notat în urmă cu mai mulți ani că judecătorul Cristi Dănileț a fost chemat în instanță chiar de fiica lui. S-ar fi întâmplat lucrul acesta după ce magistratul nu ar fi plătit pensia alimentară.

Concret, pe rolul Judecătoriei Iaşi a fost înregistrat dosarul nr. 1868/245/2017 având că obiect plata pensiei de întreţinere, în care judecătorul avea calitatea de părat, iar fiica sa, Ana Maria Danileţ de reclamant.

De altfel, în ultima declarație de avere pe care Cristi Dănileț a postat-o pe site-ul CMS-ului, apare și un împrumut de restituit ca efect al partajului de bunuri, împrumut pe care magistratul trebuia să-l închidă până la 1 octombrie 2021. Nu mai puțin de 45 de mii de euro erau la mijloc între el și fosta consoartă.

Ca datorii, judecătorul a trecut cei 20 de mii de lei descoperire de card, dar și suma de 2100 de lei pe care trebuie să o achite lunar către Simon Cosmina, în calitate de locator și 1500 de lei, de asemenea lunar, către Dănileț Ana-Maria, pensie alimentară. Dănileț Elena primește și ea 1/6 din venitul net obținut de judecător.

Ce salarii a încasat magistratul Cristi Dănileț

În ultima declarație de avere, Cristi Dănileț a notat și suma de 15.599 de lei pe care trebuie să o primească de la Asociația VeDemJust pentru transport lecții educație juridică, returnare cost echipamente donate personalului medical în pandemie.

37.143 de lei au însemnat salarii diferențe primite de Cristi Dănileț anul trecut de la CSM, în timp ce indemnizația de la Tribunalul Cluj a fost de 219.935 lei. La un calcul simplu se poate observa cum acesta a încasat puțin peste 180 de milioane de lei, bani vechi pentru fiecare lună muncită.

De asemenea, Cristi Dănileț a mai luat de la Asociația VeDemJust pentru drepturi de autor nu mai puțin de 37.500 de lei. Tot pentru drepturi de autor, Editura CH Beck i-a dat 3760 de lei, în timp ce Centrul de Inovare și Politici Moldova, Chișinău i-a trimis puțin peste 1192 de euro.

Alți 9887 de euro au intrat în conturile magistratului de la Centrul de Resurse Juridice, Moldova, Chișinău, tot pentru drepturi de autor.

ADVERTISEMENT