News

Decizie finală a magistraților, după 17 ani: bărbatul care și-a ucis fetița și soția, închisoare pe viață

Magistrații din cadrul Curții de Apel Bacău l-au condamnat la închisoare pe viață pe bărbatul care și-a ucis fetița și soția. Verdictul vine la 17 ani de la fapte.
12.09.2023 | 20:06
Decizie finala a magistratilor dupa 17 ani barbatul care sia ucis fetita si sotia inchisoare pe viata
Condamnare după 17 ani: bărbatul din Neamț care și-a ucis fetița și soția, închisoare pe viață. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Închisoare pe viață pentru bărbatul din Neamț care și-a ucis fetița de 5 an și soția. Aceasta este decizia luată în această săptămână de magistrații Curții de Apel din Bacău.

Condamnare după 17 ani: bărbatul din Neamț care și-a ucis fetița și soția, închisoare pe viață

În octombrie 2021, o dublă crimă descoperită în județul Bacău șoca România. O mamă și fiica ei au fost văzute ultima dată la finalul anului 2006. La acea vreme, tatăl și-a luat copilul și pe Magdalena (soția) din casa tatălui femeii, din Buhuși, și au plecat în oraș.

ADVERTISEMENT

După acest eveniment, ambele au dispărut fără urmă. Au fost căutate ani de zile de familie dar și de polițiști, însă nici un indiciu nu a dus la depistarea lor. După 15 ani, în octombrie 2021, corpul copilei a fost găsit îngropat în curtea individului.

Corpul soției sale nu a a fost găsit niciodată. Cu toate acestea, judecătorii au concluzionat că aceasta a fost ucisă în aceeași zi în care și-a pierdut viața și fiica ei, iar autorul este tatăl.

ADVERTISEMENT

Pentru această dublă crimă, descoperită la un deceniu și jumătate, individul a fost condamnat la închisoare pe viaţă de magistraţii Tribunalului Neamţ. O primă sentință s-a dat în aprilie 2023.

”Condamnă pe inculpatul Arhip Antonio Ilie la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav”, se preciza în minuta Tribunalului Neamţ.

ADVERTISEMENT

Inculpatul a făcut recurs. Luni, 11 septembrie, a venit decizia finală. Magistrații Curții de Apel Bacău s-au pronunțat în dosarul bărbatului din Târgu Neamț. Ei au respins ca nefondat apelul lui Arhip Antonio Ilie și au menținut decizia Tribunalului Neamț prin care se stabilise detenție pe viață, scrie Zch.ro.

Detalii cutremurătoare din anchetă. Bărbatul din Târgu Neamț făcuse un altar în grădină, unde îngropase fetița

Timp de 15 ani, criminalul, Ilie Antonio Arhip (51 de ani), a reușit să scape de răspundere în fața legii. Abia în octombrie, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Neamț (SIC) au reușit să-l prindă pe criminal. La o percheziție efectuată la domiciliul acestuia, au fost găsite rămășitele fiicei sale, îngropate în curtea casei din Târgu Neamț.

ADVERTISEMENT

Suspect la acea vreme, Arhip nu a colaborat cu anchetatorii, negând mereu acuzațiile. În 2017, acesta s-a recăsătorit, dar a divorțat și de noua soție, în luna august a anului 2021.

Femeia le-a spus anchetatorilor că bărbatul avea un comportament ciudat. A explicat că i s-a interzis să meargă într-un anume loc din grădină. Aici fusese improvizat un fel de altar, unde nemțeanul aprindea lumânări și candele.

ADVERTISEMENT