News

O mamă și fiica ei de doi ani au fost ucise în atacul rusesc de la Dnipro. Olya și Nika se mutaseră aici tocmai pentru a fi în siguranţă

Olya şi fiica sa în vârstă de doi ani au fost ucise în atacul cu rachetă asuăra oraşului Dnipro. Ele se mutaseră cu puţin timp în urmă în casa părinţilor Olyei.
28.04.2023 | 18:30
O mama si fiica ei de doi ani au fost ucise in atacul rusesc de la Dnipro Olya si Nika se mutasera aici tocmai pentru a fi in siguranta
Olya şi fiica sa Niko au fost ucise în atacul de vineri dimineaţă
ADVERTISEMENT

Numărul morților în atacurile cu rachete de vineri dimineață, asupra clădirilor rezidențiale și caselor din Ucraina a crescut la 22. În clădirea rezidențială de nouă etaje din Uman, care a fost lovită de ruși cu o rachetă de croazieră, numărul morților a crescut la 20, în timp ce atacul asupra unei case din Dnipro a ucis o femeie de 31 de ani și pe fiica ei în vârstă de doi ani.

Părinţii Olyei sunt internaţi în stare gravă

Anton Gerașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, a publicat o fotografie cu o mamă și o fetiță care au murit în timpul atacului de la Dnipro. „Mama și fiica din această fotografie au fost ucise astăzi în timpul atacului rusesc cu rachete asupra orașului Dnipro”, a scris Gerașcenko pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Anunțul morții celor două a fost făcut de o rudă a femeii ucise, Tetiana Bilaș. “În această dimineață o rachetă rusească le-a ucis pe verişoara şi nepoata mea”, a scris aceasta pe Instagram. Ea a mai adăugat că unchiul şi mătuşa ei sunt internaţi în stare gravă în spital.

“Vreau ca toți rușii să putrezească și să dispară, vreau ca această țară să nu mai existe niciodată. Îi urăsc, lumea mea este distrusă și devastată. Odihniţi-vă în pace, îngerii mei, vă iubesc foarte mult”, a mai scris Bilash, ulterior ea ştergând aceste propoziţii. Olya, verişoara sa, avea 31 de ani, iar Nika, fiica acesteia numai doi ani.

ADVERTISEMENT

Presa ucraineană scrie că familia s-a mutat în casa lovită de racheta rusească dintr-o altă parte a orașului, tocmai pentru a fi în siguranță. Serghei, o rudă a victimelor, le-a declarat reporterilor că în casă se aflau cinci persoane în momentul atacului.

La Uman, numărul morţilor a ajuns la 20, după ce o rachetă rusească a lovit un bloc cu 9 etaje. Supravieţuitori acestui atac au povestit momentele terifiante în care rachetele au lovit când afară era încă întuneric. Halyna, care locuieşte în blocul lovit de rachetă, a declarat că ea şi soţul ei au fost acoperiţi de sticlă în urma exploziei. Au văzut flăcări în afara ferestrei lor şi au fugit afară, dar mai întâi Halyna a verificat dacă prietena ei dintr-un apartament vecin era în regulă.

ADVERTISEMENT

“Am sunat-o, am sunat-o (la telefon), dar nu a răspuns. Am sunat chiar şi la uşă, dar tot nu a răspuns”, a declarat ea pentru The Associated Press. A folosit cheile de rezervă de la apartamentul prietenei sale şi a intrat înăuntru pentru a verifica ce face aceasta. A găsit-o zăcând moartă pe podeaua apartamentului ei.

O altă rezidentă a clădirii, Olha Turina, a declarat pentru AP că sticla de la explozie a zburat peste tot. Turina, al cărei soţ luptă pe front, a declarat că unul dintre colegii de clasă ai copilului ei nu este de găsit. “Nu ştiu unde sunt, nu ştiu dacă sunt în viaţă”, a spus ea. “Nu ştiu de ce trebuie să trecem prin toate astea. Nu am deranjat niciodată pe nimeni”.

ADVERTISEMENT

Trei saci pentru cadavre zăceau lângă clădire, în timp ce fumul continua să se împrăştie la câteva ore după atac. Soldaţii, civilii şi echipele de urgenţă au căutat printre dărâmături pentru a găsi mai multe victime, în timp ce rezidenţii scoteau lucruri din clădirea avariată.

ADVERTISEMENT