Life

Decizie șoc! Chanel, Revlon și L’Oreal nu mai vor să folosească aceleași îngrediente în produsele cosmetice

09.06.2020 | 22:50
Decizie soc Chanel Revlon si LOreal nu mai vor sa foloseasca aceleasi ingrediente in produsele cosmetice
ADVERTISEMENT

Chanel, Revlon și L’Oreal, trei dintre cele mai mari mărci de produse cosmetice, nu vor mai folosi talcul în unele produse. Decizia a venit ca urmare a proceselor care au loc în SUA.

Decizie radicală luată de Chanel, Revlon și L’Oreal

Potrivit agenției Reuters, Chanel a renunțat la talcul dintr-o pudră de față, dar și la o pudră de corp, care avea în compoziție același praf, din cauza percepțiilor negative care s-au creat în jurul mineralului.

ADVERTISEMENT

Revlon a procedat la fel. A renunțat la talcul din produsele sale de corp, iar L’Oreal caută alternative pentru a înlocui acel mineral.

Aceste decizii vin ca urmare a reevaluări talcului din produsele cosmetice de către consumatori, autoritățile de reglementare și producători. Talcul, care se găsește și în azbest, este un cancerigen puternic, utilizat în mii de produse cosmetice și de îngrijire personală.

ADVERTISEMENT

Au fost intentate mii de procese

Încă din 2013, au fost intentate mii de procese pe adresa Johnson & Johnson, liderului pieței de cosmetice pentru corp, iar afirmațiile conform cărora contaminarea cu azbest a provocat cancer reclamanților au început în 2017.

N-au scăpat de procese nici Revlon, Chanel și Avon. Totul a pornit de la o anchetă a agenției Reuters, din 2018, care a raportat că J&J știa, de zeci de ani, că în talcul folosit în prepararea produselor se azbest.

ADVERTISEMENT

J&J a anunțat luna trecută că va înceta vânzarea Baby Powder în Statele Unite și Canada, atribuind decizia scăderii vânzărilor și a publicității negative.

Azbestul este singura cauză bine stabilită a mezoteliomului, un cancer rar și incurabil al mucoasei plămânilor și altor organe

ADVERTISEMENT

Și alte companii de îngrijire personală au încetat să mai vândă pulbere de talc. Beiersdorf din Germania, de exemplu, folosește amidon de porumb în pudra pentru bebeluși.

ADVERTISEMENT