ADVERTISEMENT
News

Decizie uimitoare în cazul mamei din Arad, care și-a ucis copilul de 9 ani. De ce nu va fi trasă la răspundere

Autor: Narcis Roșioru | 27.05.2020 | 16:04
Decizie uimitoare în cazul mamei din Arad, care și-a ucis copilul de 9 ani. De ce nu va fi trasă la răspundere
Decizie uimitoare în cazul mamei din Arad, care și-a ucis copilul de 9 ani. De ce nu va fi trasă la răspundere. Sursa foto: Hepta.ro

Cazul mamei din Arad, care și-a ucis copilul de doar 9 ani, a șocat întreaga țară la finalul lunii aprilie, iar acum judecătorii au decis că femeia nu poate fi trasă la răspundere.

ADVERTISEMENT

Cazul mamei din Arad, care și-a ucis copilul, a fost încheiat

Cazul crimei șocante de la finalul lunii aprilie, cel al mamei de 43 de ani care și-a ucis copilul de 9 ani din Arad, a uimit întreaga țară, iar acum judecătorii au luat decizia de a nu o trage la răspundere pe aceasta, potrivit site-ului Observator.

Decizia vine după ce atât medicii, cât și procurorii, au stabilit că femeia nu avea discernământ la momentul săvârșirii faptei.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a transmis că „prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p”.

Anchetatorii care au cercetat cazul spuneau că, din cauza undei stări de depresie, femeia a luat un cuțit din bucătărie și i-a secţionat artera carotidă fiului de doar 9 ani, leziune care i-a provocat și decesul.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu femeia

Cel care a descoperit crima șocantă a fost chiar tatăl copilului, care i-a găsit pe cei doi într-o baltă de sânge, în momentul în care a revenit de la serviciu.

Vecinii spuneau la acea vreme că familia era una liniștită, fără probleme și nu au auzit nimic care să le dea de bănuit.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la medicină legală psihiatrică au întocmit un raport de expertiză în care au specificat faptul că, la momentul comiterii faptei, femeia „nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit”.

Din aceste motive, s-a luat decizia de a nu trage la răspundere persoana în cauză, iar procurorii au solicitat judecătorului internarea medicală a suspectei, ca măsură de siguranţă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, femeia a fost internată la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Arad, întrucât ar fi încercat să se sinucidă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!