News

Ce decizie a luat Uniunea Europeană! Se redeschid minele de cărbune pentru a scădea dependența de gazele rusești. ”Istoria a luat o altă turnură”

Ce decizie a luat Uniunea Europeană la doar câteva zile de la invazia Ucraine! Se redeschid minele de cărbune pentru a scădea dependența de gazele rusești
05.03.2022 | 11:05
Ce decizie a luat Uniunea Europeana Se redeschid minele de carbune pentru a scadea dependenta de gazele rusesti Istoria a luat o alta turnura
Ce decizie a luat Uniunea Europeană în privinșa minelor de cărbune! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

La doar câteva luni de la închiderea lor, Uniunea Europeană a fost de acord cu redeschiderea minelor de cărbune. Se întâmplă lucrul aceste pentru a scădea dependența de gazele rusești.

Ce a hotârăt UE!

Este un alt exemplu al faptului că Uniunea Europeană încearcă să se adaptează la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții au permis acum revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune. Anunțul oficial a venit chiar de la șeful politicii de mediu Green Deal, Frans Timmermans.

”Nu există tabu-uri în această situație. Istoria a luat o altă turnură săptămâna trecută și trebuie să ne adaptăm la această schimbare istorică”, a spus Timmermans.

ADVERTISEMENT

Este o schimbare istorică pentru UE, dat fiind că Bruxelles-ul și statele membre au trecut în ultimii ani la o politică agresivă de de-carbonizare a sistemului energetic. Renunțarea la cărbunele extrem de poluant a dus însă la creșterea prețurilor la energie.

Mai mult decât atât, Uniunea Europeană nu este de acord nici cu faptul că Rusia folosește gazele naturale ca o armă politică

ADVERTISEMENT

Timmermans a anunțat se va adopta pe cât de repede posibil legislația necesară pentru ca statele membre să poată utiliza în continuare cărbunele.

În luna februarie a anului trecut, FANATIK a anunțat că prim vicepreședintele CE a transmis că România trebuie să vină cât mai repede cu un plan de renunțare totală la cărbune pentru trecerea la energie regenerabilă, hidrogenul fiind energia viitorului.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să fiu brutal de sincer: cărbunele nu are niciun viitor. De ce industria europeană de cărbune are probleme? Din cauze pur economice, pentru că nu mai există cerere pentru cărbune. Se scufundă.

S-au dat subvenţii de miliarde şi miliarde care ar fi putut fi folosite mai bine pentru a crea un viitor pentru oamenii care lucrează azi în industria minieră. Dacă adăugăm la asta şi amprenta de carbon a cărbunelui, trebuie să fim sinceri să spunem că nu există un viitor al cărbunelui”, declara atunci Timmermans.

ADVERTISEMENT