Fotbal intern

Declarație ciudată a lui Dorin Șerdean, omul de încredere al spaniolilor: “Eu nu pot garanta pentru nimeni”

26.10.2020 | 18:51
Declaratie ciudata a lui Dorin Serdean omul de incredere al spaniolilor Eu nu pot garanta pentru nimeni
ADVERTISEMENT

Dorin Șerdean, președintele Consiliului de Administrație de la Dinamo, nu a dat un răspuns clar în legătură cu situația exactă a clubului.

Deși Dinamo nu a obținut rezultate bune în ultimul timp, Cosmin Contra are parte încă de încrederea conducerii lui Dinamo:

ADVERTISEMENT

„E foarte bine, mergem înainte. Nu e nicio problemă. Bineînțeles (n.r. – cu Cosmin Contra). Antrenorul acesta a fost la echipa națională, este respectat de toată suflarea dinamovistă”, a declarat Șerdean, la Liga Digi Sport.

”Să avem înțelegere și răbdare”

Președintele le cere fanilor ”câinilor” să aibă răbdare în legătură cu datoriile echipei: „E foarte simplu. În primul rând, să vedem de unde plecăm. Spaniolii au cumpărat un club cu datorii foarte mari, vorbim de datorii de patru milioane de euro. Clubul acesta avea probleme dinainte, sunt probleme create de… nu vreau să dau nume sau entități.

ADVERTISEMENT

Noi, toți dinamoviști, ar trebui să ne gândim la acest lucru. Să avem înțelegere și răbdare, nu e așa de ușor cum cred unii. Dinamo a fost de vânzare vreo doi ani de zile, a fost în diverse posibilități, încercări de a se cumpăra.

Datoriile erau foarte mari, situația clubului în sine a fost foarte grea. E normal, mai sunt încă probleme. Sunt litigii pe care clubul le avea, sunt litigii care ar trebui să fie achitate”, a adăugat Șerdean.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului de Administrație aduce aminte de perioada nu tocmai roz a echipei din ultimele stagiuni și sare în apărarea spaniolilor care s-au implicat la Dinamo.

„Din punctul meu de vedere, legat de administrație, e o muncă pe care o facem din zi în zi mai bine. E greu, știam la ce ne înhămăm. Cu fiecare zi care trece sunt mai puține probleme, asta ne bucură. Un club de fotbal, în situația lui Dinamo, are nevoie de timp. Nu ar trebui să vorbim de dezastru, de faliment.

ADVERTISEMENT

”Sunt lucruri care îi deranjează pe spanioli”

Falimentul era la un pas, dar era înainte să vină investitorii spanioli. Falimentul era în dulap. Să nu uite nimeni acest lucru. Ar fi bine să respectăm. Sunt oameni care au investit bani în acest club și merită mai multă încredere și mai mult respect. Sunt lucruri care îi deranjează pe spanioli și au dreptate.

Nu pot să garantez pentru nimeni, dar un lucru pot să garantez. Dinamo va trăi. Dacă ne uităm la ultimii doi ani, a fost o situație foarte grea. Nu mai suntem în aceeași situație. Dinamo va trăi, de asta sunt sigur”, a mai spus Șerdean.

După ce a pierdut contra celor de la Sepsi, cu 0-2, ”câinii” au acum patru înfrângeri consecutive. Formația antrenată de Cosmin Contra se află abia pe poziția cu numărul 14, cu numai 5 puncte din opt runde. Un succes, două egaluri și 5 eșecuri are Dinamo în acest debut de sezon.

În runda următoare, ”câinii” vor evolua pe propriu teren contra celor de la Astra Giurgiu, cu o victorie Dinamo ar putea urca un loc în clasament. După meciul cu giurgiuvenii pentru dinamoviști urmează partide cu Viitorul Constanța, FC Voluntari, FC Argeș, Poli Iași și CFR Cluj.

Fotbaliștii lui Dinamo au restanțe salariale  întârziate de mai multe luni și chiar dacă finanțatorii au spus că le vor achita nu s-a întâmplat acest lucru. Spaniolii de la Dinamo și-au cerut scuze suporterilor: ,,Avem multe lucruri de îmbunătățit… Vom continua să ne luptăm indiferent cât de grea poate părea situația!”, a spus Isma Lopez.

ADVERTISEMENT