Sport

Calculele și programul ultimelor 3 etape din SuperLiga pentru salvarea de la retrogradare! Trei formații au scăpat de emoții

Au mai rămas doar 3 etape din play-out-ul SuperLigii, iar lupta acerbă pentru salvarea de la retrogradare continuă. Trei formații au scăpat de emoții după runda cu numărul 6.
25.04.2024 | 22:40
Calculele si programul ultimelor 3 etape din SuperLiga pentru salvarea de la retrogradare Trei formatii au scapat de emotii
Cum arată calculele și programul ultimelor etape din play-out-ul SuperLigii. Bătălie incendiară pentru supraviețuire. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Hermannstadt – Petrolul (2-0) a fost meciul care a tras cortina peste etapa a 6-a din play-out-ul SuperLigii. Au mai rămas doar 3 runde până la finalul sezonului, iar nu mai puțin de 6 echipe se luptă pentru supraviețuire. Hermannstadt, UTA Arad și Oțelul sunt matematic salvate de la retrogradare.

Calculele din play-out-ul SuperLigii pentru salvarea de la retrogradare! Trei formații au scăpat de emoții

Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out după victoria cu Petrolul Ploiești, scor 2-0. Sibienii sunt la egalitate de puncte cu UTA Arad, ambele cu câte 31 de puncte. „Bătrâna Doamnă” a câștigat cu Oțelul, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Dorinel Munteanu ocupă ultimul loc pe podiumul din play-out, cu 30 de puncte. Toate cele 3 formații s-au salvat matematic de la retrogradare, cu 3 etape rămase până la finalul sezonului. Astfel, U Cluj, Petrolul Ploiești, FC Voluntari, FC Botoșani, Poli Iași, Dinamo și FC U Craiova duc o luptă în 6 pentru supraviețuire.

U Cluj ocupă locul 4 în play-out, cu 29 de puncte, și se poate salva matematic de la retrogradare chiar la finalul rundei a 7-a din play-out. De asemenea, Petrolul, ocupanta poziției a 5-a în play-out, cu 26 de puncte, poate obține matematic salvarea cu o victorie în runda următoare, dar și cu ajutorul rezultatelor.

ADVERTISEMENT

Programul ultimelor 3 etape din play-out-ul SuperLigii

FC Voluntari este ultima formație aflată deasupra liniei roșii, locul 6. Echipa lui Florin Pârvu are 22 de puncte, la doar un punct peste FC Botoșani și Poli Iași. Ambele formații din Moldova au 21 de puncte și ocupă locurile 7 și 8.

Dinamo și FC U Craiova au ultimele șanse la supraviețuire, cu 3 etape rămase până la final. „Câinii” ocupă penultimul loc în clasamentul din play-out, cu 20 de puncte, în timp ce FC U Craiova este „lanterna roșie”, cu doar 19 puncte.

ADVERTISEMENT

Totuși, fiecare meci și fiecare punct contează, deoarece între locul 6 ocupat de FC Voluntari, ultimul care asigură salvarea, și ultima poziție este o diferență de doar 3 puncte. Hermannstadt, UTA și Oțelul, deja salvate matematic, vor avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru salvare.

Etapa a 7-a

  • 26 aprilie, 20:00 Dinamo – FC Voluntari
  • 27 aprilie, 17:30 FCU Craiova – U Cluj
  • 28 aprilie 13:30 Oțelul – Hermannstadt
  • 28 aprilie 18:15 Poli Iași – UTA
  • 29 aprilie 17:30 Petrolul – FC Botoșani
ADVERTISEMENT

Etapa a 8-a

  • 4 mai 14:30 FC Botoșani – FC Voluntari
  • 4 mai 20:00 U Cluj – Dinamo
  • 5 mai 15:30 Petrolul – Oțelul
  • 6 mai 15:00 Hermannstadt – Poli Iași
  • 6 mai 18:00 UTA Arad – FCU Craiova

Etapa a 9-a (11/12 mai)

  • Oțelul – FC Botoșani
  • Poli Iași – Petrolul
  • FCU Craiova – Hermansntadt
  • Dinamo – UTA
  • FC Voluntari – U Cluj

Zeljko Kopic, înainte de Dinamo – FC Voluntari: „Încă depindem de noi”

Zeljko Kopic vrea să-și îndeplinească obiectivul pe banca lui Dinamo și să salveze echipa de la retrogradare. Antrenorul croat are mari emoții înaintea duelului cu FC Voluntari, care deschide runda cu numărul 7 din SuperLiga.

„Încă depindem de noi, e greu, dar trebuie să dăm totul, să nu renunțăm. Trebuie să găsesc o modalitate să dorm la noapte, e un meci important, mă gândesc pentru decizii bune, pentru echipă, la club, să nu fie emotiv, nu e vorba că îmi doresc mai mult decât alții, dar îmi doresc succes cu acest club.

Încă de când am venit, a fost așa, am simțit clubul, suporterii, energia din jur și este o responsabilitate mare în jur și încerc să rămân calm, să iau cele mai bune decizii pentru club”, au fost cuvintele lui Zeljko Kopic.

ADVERTISEMENT