Life

“Degeaba două mii de ani”. Mesajul lui Dan Negru după începutul războiului din Israel

Ce mesaj a postat Dan Negru pe rețelele de socializare după ce a început războiul în Israel. Prezentatorul a tras un semnal de alarmă.
09.10.2023 | 20:27
Degeaba doua mii de ani Mesajul lui Dan Negru dupa inceputul razboiului din Israel
Ce mesaj a transmis Dan Negru. Sursa foto: facebook., Twitter, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a comentat, luni, pe rețelele de socializare, războiul care a început în Israel. Conflictul militar a fost declanșat de gruparea palestiniană Hamas. Prezentatorul a tras un semnal de alarmă, făcând referire la evenimente religioase.

Reacția lui Dan Negru față de războiul din Israel

Un nou război în lume, după ce anul trecut a izbucnit cel dintre Rusia și Ucraina. Gruparea palestiniană Hamas a lansat un atac surpriză în Israel, țară în care s-au dat mai multe bombe încă de la începutul zilei de sâmbătă și au fost omorâți civili. Peste unii oameni chiar s-a intrat în locuințe. Dan Negru a comentat conflictul sângeros.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul de la Kanal D a ascultat declarațiile liderilor războiului israeliano-palestinian și a rămas surprins. Și-a amintit de vorbele lui Iisus Hristos, din locul unde acum se poartă atacul, care îndemnau la pace. Au trecut peste două mii de ani de atunci, iar moderatorul a subliniat că ”degeaba”.

”Văd declarațiile celor care se bat acum în Israel :
“Vom riposta dur” spun unii.
“Nu vom avea milă ” spun ceilalți.
“Vă las PACEA mea” a spus Iisus în locul unde azi sunt bombe.
Degeaba două mii de ani…”, a postat Dan Negru pe contul său de facebook.

ADVERTISEMENT

România a proiectat steagul Israelului pe fațada Parlamentului

Mai multe state din lume s-au arătat solidare cu Israelul, luminând anumite clădiri în culorile drapelului Israelului. La fel au procedat și autoritățile române, pe fațada Parlamentului fiind în aceste momente steagul țării invadate de teroriștii din Hamas.

Peste 1200 de oameni au fost uciși în conflictul militar și sângeros care a izbucnit. Un număr de 700 de morți sunt din Israel, iar alți 560 din Fâșia Gaza, regiunea din Orientul Mijlociu condusă de gruparea palestiniană Hamas, încă din anul 2007, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

Un alt număr, de 300.000 de soldați israelieni au fost mobilizați. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-o discuție cu primarii de la granița de sud a țării sale, a promis că teritoriul său va riposta destul de dur și că ”va schimba Orientul Mijlociu”.

”Suntem în mijlocul unei campanii. Știu că ați trecut printr-o încercare dificilă și teribilă. Ceea ce va experimenta Hamas va fi dificil și teribil; suntem deja în campanie și abia începem. Conducerea dvs. a fost foarte puternică în aceste zile dificile.

ADVERTISEMENT

Statul nu va lăsa piatra neîntoarsă pentru a vă ajuta pe toți. Vă cer să rămâneți pe pozițiii pentru că vom schimba Orientul Mijlociu. Vă îmbrățișez pe voi și pe locuitori. Suntem cu toții alături de voi și-i vom învinge cu forță”, a declarat Netanyahu.

Un român a murit în războiul din Israel

Un român a murit în războiul dintre Israel și Hamas. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat această informație, precizând că bărbatul avea dublă cetățenie, română și israeliană. El făcea parte din Forțele de Apărare ale Israelului.

”Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului. Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT