Sport

Delegarea lui Istvan Kovacs la meciul Villareal – Olympique Marseille, contestată la UEFA! Ce motiv au invocat francezii

Istvan Kovacs va conduce partida dintre Villareal și Olympique Marseille, din returul optimilor de finală ale UEFA Europa League.
13.03.2024 | 00:02
Delegarea lui Istvan Kovacs la meciul Villareal  Olympique Marseille contestata la UEFA Ce motiv au invocat francezii
Revoltă după delegarea lui Istvan Kovacs în Europa League. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

UEFA l-a delegat pe Istvan Kovacs pentru înfruntarea Villareal – Olympique Marseille, din returul optimilor de finală ale Europa League. Decizia nu a fost pe placul echipei franceze, care a trimis o scrisoare către forul european.

Olympique Marseille, scrisoare către UEFA după delegarea lui Istvan Kovacs

”Centralul” va fi ajutat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene de la cele două tușe. Totodată, pentru partida de pe Estadio de la Ceramica, Andrei Chivulete a fost desemnat al patrulea oficial.

ADVERTISEMENT

Decizia nu a fost deloc pe placul formației din Franța, care a trimis o scrisoare către UEFA. Oficialii lui Olympique Marseille nu sunt de acord ca Istvan Kovacs să conducă un meci atât de important pentru ei.

Motivul invocat are legătură cu prestația lui Kovacs din meciul Panathinaikos – Olympique Marseille 1-0, disputat în august 2023, în turul 3 preliminar al UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, Marseille nu a reușit o calificarea în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi din Europa, iar clubul francez a reclamat la UEFA deciziile luate de arbitrul român în partida tur.

Oficialii formației antrenate de Jean-Louis Gasset au catalogat drept ”o lipsă de respect” a UEFA decizia de a-l delega pe Istvan Kovacs, conform RMC Sport.

ADVERTISEMENT

Returul dintre Villarreal și Olympique Marseille, se joacă joi, 14 martie, de la ora 19:45. În tur, echipa din Franța a câștigat categoric, cu scorul de 4-0.

Nu doar Istvan Kovacs va arbitra o partidă europeană în această săptămână

Istvan Kovacs nu este singurul arbitru care va conduce o partidă europeană în această săptămână. Radu Petrescu a fost delegat pentru înfruntarea dintre Club Brugge și Molde, din optimile UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

Din brigada care va face deplasarea în Belgia mai fac parte asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu și al patrulea oficial Marcel Bîrsan. Din camera VAR, partida va fi urmărită de Ovidiu Hațegan și Sebastian Colțescu.

Club Brugge – Molde se joacă joi, 14 martie, de la ora 22:00. În meciul tur, norvegienii s-au impus cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT