Sport

Campionatele Europene de Canotaj. România, încă 5 medalii la Szeged! Trei de aur, una de argint și una de bronz. Update

Campionatele Europene de Canotaj au reprezentat un test serios înaintea Jocurilor Olimpice din această vară. Delegația României se întoarce de la Szeged cu 8 medalii.
28.04.2024 | 16:10
Campionatele Europene de Canotaj Romania inca 5 medalii la Szeged Trei de aur una de argint si una de bronz Update
Delegația României a mai câștigat, duminică, 5 medalii la Campionatele Europene de canotaj și a încheiat competiția de la Szeged cu un  total de 8 medalii. Sursp foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj
ADVERTISEMENT
28-04-2024
13:27

România a mai luat 3 medalii de aur la Campionatele Europene

Delegația României a mai câștigat, duminică, 5 medalii la Campionatele Europene de canotaj și a încheiat competiția de la Szeged cu un  total de 8 medalii.

Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel s-au impus extrem de clar în proba de dublu rame feminin, iar Andrei Cornea și Marian Enache au câștigat proba de dublu vâsle masculin (M2x).

Ultima medalie de aur a venit de la echipajul de 8+1 feminin format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu.

La dublu rame masculin (M2-), echipajul format din Florin Arteni și Florin Lehaci a obținut medalia de argint, iar echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a luat bronzul.

România a încheiat pe locul 2 în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de canotaj, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei. Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi și a câștigat 8 medalii, 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

 

27-04-2024
13:36

România, trei medalii obţinute sâmbătă la Campionatele Europene!

România încheie ziua de sâmbătă cu trei medalii obţinute la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged. Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat aurul în proba de dublu vâsle, categoria uşoară.

Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au luat argintul la patru rame feminin, în timp ce echipa de 8+1 masculin a României a câştigat bronzul, în urma echipajelor Marii Britanii şi Germaniei. 

Programul şi rezultatele de sâmbătă: 

  • Semifinale:
    12:20 – Dublu rame masculin: Florin Arteni, Florin Lehaci – locul 2, merg în finală
    12:38 – Dublu vâsle masculin: Andrei Cornea, Florin Enache – locul 1, merg în finală
    12:50 – Simplu masculin: Mihai Chiruță – locul 4 – merge în Finala B
  • Finale
    14:37 Patru rame feminin: Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș – medalie de argint
    15:25 Patru vâsle feminin: Mariana Dumitru, Emanuela Ciotau, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroșan – locul 6 
    15:40 Patru vâsle masculin: Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Cristian Horodișteanu, Ioan Prundeanu – locul 5 
    15:55 Dublu vâsle categorie ușoară feminin: Gianina van Groningen, Ionela Cozmiuc – medalie de aur
    16:26 8 plus 1 masculin: Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci, Adrian Munteanu – medalie de bronz
27-04-2024
13:26

S-a refăcut echipa de aur! Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen, aur la prima cursă împreună de la Tokyo

Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen s-au reunit şi fac din nou echipă în proba de dublu vâsle categoria uşoară. Cele două sunt la prima cursă în care concurează împreună după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Şi au făcut un concurs perfect. Cozmiuc şi van Groningen au dominat finala europeană de dublu vâsle, categoria uşoară, câştigând medalia de aur. Este primul aur pentru “tricolore” la această ediţie a Campioantelor Europene. 

27-04-2024
12:41

Prima medalie a României la Campionatele Europene de la Szeged!

Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș au adus prima medalie a României la Campionatele Europene de canotaj. Echipajul de patru rame feminin a câșigat argintul, fiind depășit de cel al Marii Britanii. 

Mihai Chiruță s-a clasat pe locul 4 și va concura în finala B a probei de simplu masculin. La patru vâsle, echipajul format din Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu și Mădălina Moroșan a încheiat pe locul 6 finala. 

Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged se desfășoară în acest weekend. Această competiție reprezintă un test pentru Jocurile Olimpice de la Paris, delegația României spunând că, medaliile, sunt de această dată în plan secund.

Campionatele Europene de Canotaj. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, învinse după 5 ani!

Iar asta s-a văzut încă din primele curse. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au încheiat o serie incredibilă de 26 de victorii la rând, în ultimii 5 ani, fiind învinse în calificări de norvegiencele Thea Helseth și Inger Seim Kavlie. Româncele vor intra în recalificări.

ADVERTISEMENT

De altfel, înainte de plecarea la competiţia de la Szeged, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar spuneau că scopul acestei competiţii este pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris şi contează mai puţin rezultatul:

“Tot ceea ce facem noi este o repetiţie pentru Jocuri. Eu voi fi iarăşi în două curse la acelaşi interval de timp ca şi anul trecut. Dar experienţa îşi va spune cuvântul.

ADVERTISEMENT

De abia aştept să concurez alături de Ancuţa, iar mai apoi cu colegele mele din barca de 8+1. Iar rezultatele ne vor arăta dacă munca a fost cea corectă sau nu”, a spus Radiş.

Înainte de plecarea la Szeged, Ancuţa Bodnar a declarat: “E primul test al anului, ultimul va fi Cupa Mondială. Însă abia aşteptăm Campionatele Europene pentru că trebuie să ne testăm forţele cu adversarele noastre. Suntem dornice să concurăm din nou şi să ne luptăm pentru a ne demonstra valoarea”.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă: “Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice”

Elisabeta Lipă a declarat în cadrul semnării unui nou parteneriat cu FR de Canotaj că aceste Campionate Europene nu sunt concludente, fiind doar un test pentru Jocurile Olimpice, principalul obiectiv:

„La Campionatele Europene de la Szeged mergem cu o echipă dornică de rezultate pentru că spargem gheaţa în 2024 cu această competiție. Şi sper să spargem gheaţa foarte bine, pentru că avem sportivi bine pregătiţi.

ADVERTISEMENT

Acest European nu va fi concludent pentru Jocurile Olimpice, dar sportivii vor scăpa de stres şi emoţii. Pentru că asta e mai greu când participi la o primă competiţie din an după atâtea luni de pregătire”, a spus Lipă.

Rezultatele din calificări ale celor 13 echipaje la Campionatele Europene:

  • simplu feminin: Andrada Moroşanu – locul 3, recalificări
  • simplu masculin: Mihai Chiruţă – locul 2, semifinală
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş – locul 2, recalificări
  • dublu vâsle masculin: Andrei Cornea, Florin Enache – locul 2, semifinale
  • dublu vâsle categoria uşoară: Geanina van Groningen, Ionela Cozmiuc – locul 1, finală
  • patru vâsle feminin: Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Mădălina Moroşan – locul 4, recalificări
  • patru vâsle masculin: Cristian Nicoară, Bogdan Baitoc, Florin Horodişteanu, Ioan Prundeanu – locul 4, recalificări
  • dublu rame fără cârmaci feminin: Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel – locul 1, finală
  • dublu rame fără cârmaci masculin: Florin Arteni, Sorin Lehaci – locul 1, semifinală
  • patru rame fără cârmaci feminin: Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereş – locul 2, finală 
  • patru rame fără cârmaci masculin: Andrei Mândrilă, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Ciprian Tudosă – locul 2, finală
  • 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Petreanu – locul 2, finală
  • 8+1 masculin: Mihai Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu – locul 1, finală
ADVERTISEMENT