Sport

Denis Alibec, marcatorul României cu Elveția, emoționat: „Cel mai frumos moment din viața mea”

Jucătorii României sunt pe val după ce au învins Elveția și au terminat pe primul loc în grupa din preliminariile Euro 2024. Denis Alibec, cel mai emoționat la final.
22.11.2023 | 00:35
Denis Alibec marcatorul Romaniei cu Elvetia emotionat Cel mai frumos moment din viata mea
România termină pe primul loc în grupă cu 22 de puncte și va fi în urna a doua la tragerea la sorți la Euro 2024. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a reușit să câștige cu 1-o împotriva Elveției în fața a 50.224 de spectatori. „Tricolorii” vor face astfel parte din urna a doua la tragerea la sorți care va avea loc la Nyon la începutul lunii decembrie.

Jucătorii naționalei, euforici după România – Elveția 1-0

Jucătorii lui Edi Iordănescu au încununat această campanie cu o victorie de prestigiu împotriva Elveției și un cadou suporterilor care au umplu Arena Națională. Primul venit la interviuri a fost chiar marcatorul golului, Denis Alibec.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai frumos moment din viața mea să marchez în fața a 50.000 de români și le mulțumim că au fost alături de noi. E visul oricărui fotbalist să ajungă la un turneu final cu țara sa. Sunt mândru de această echipă”, a spus atacantul extrem de fericit, pentru Antena 1.

Fostul jucător al lui Farul a transmis un mesaj special pentru fanii naționalei: „Le mulțumim enorm. Au fost superbi și le promitem că vom face o figură frumoasă. Îi așteptăm la Euro. Elveția are jucători fantastici, pasează și așa o să fie toate meciurile la Euro”.

ADVERTISEMENT

Alibec a crezut în calificare încă de la începutul campaniei: „De când am venit la prima convocare am zis că e șansa unei generații și putem să facem asta împreună.

Suntem o familie, ne bucurăm pentru România și suntem alături. Sper să fiu acolo, să am ritm de joc și să vin aici pregătit 100% să dau totul”, a spus jucătorul despre prezența la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Denis Alibec, încrezător înainte de tragerea la sorți la Campionatul European

Denis Alibec nu e interesat de adversarii pe care România îi va avea la tragerea la sorți și e foarte optimist: „Să picăm cu oricine. Să arătăm fotbalul din această seară și să fim noi bine”.

Nu în ultimul rând, jucătorul lui Muaither SC și-a adus aminte de toți cei dragi: „Dedic golul familiei, colegilor, românilor și mie în ultimul rând. Românii știu să facă spectacol și sper să vină în număr mare în Germania”.

ADVERTISEMENT

Alibec a reușit cel de-al patrulea gol în tricoul echipei naționale a României în 33 de meciuri. Denis a mai marcat în preliminariile Campionatului European cu Andorra și Israel.

Alibec a finalizat la capătul uneia dintre cele mai frumoase acțiuni ofensive din această campanie. Mingea a circulat pe traseul Fl. Coman – Stanciu – Moruțan – Alibec și ultimul a marcat lejer din șase metri.

ADVERTISEMENT