Sport

România – Elveția 1-0, în etapa 10 din preliminariile EURO 2024. Victorie magică, „tricolorii” termină grupa pe locul 1. Clasamentul final

România a câștigat cu 1-0 meciul cu Elveția, ultimul din preliminariile Euro 2024, și s-a calificat de pe primul loc la turneul final din Germania.
21.11.2023 | 23:35
Romania  Elvetia 10 in etapa 10 din preliminariile EURO 2024 Victorie magica tricolorii termina grupa pe locul 1 Clasamentul final
România a terminat pe locul 1 în Grupa I după victoria cu Elveția. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
21-11-2023
19:46

România - Elveția 1-0 (Alibec 50)

Min. 90+7: Fluier final. Victorie entuziasmantă pentru „tricolori”, care termină Grupa I pe locul 1.

Clasament Grupa I

Min. 90+6: Paradă senzațională Moldovan, care salvează victoria.

Min. 90: De la margine se arată 5 minute de prelungire.

Min. 83: Alte două schimbări în echipa României. Au ieșit Alibec și Stanciu, au intrat Pușcaș și Olaru.

Min. 81: Xhaka centrează periculos la firul ierbii, dar Moldovan iese bine și respinge balonul.

Min. 72: Drăguș îi ia locul lui Florinel Coman în echipa României.

Min. 64: Dublă schimbare la România. Au ieșit Moruțan și Cicâldău, au intrat Ianis Hagi și Răzvan Marin.

Min. 61: Vargas ramâne singur în careu, dar nu-l poate învinge din 10 metri pe Horațiu Moldovan, care respinge în corner.

Min. 60: Okafor scapă de marcaj și trage de la marginea careului, dar Moldovan respinge în coner.

Min. 55: Florinel Coman cade în careul advers în urma unui duel cu un adversar, dar centralul lasă jocul să continue.

Min. 50: GOOOL România! Acțiune ofensivă superbă a „tricolorilor”, mingea circulă pe traseul Fl. Coman – Stanciu – Moruțan – Alibec și ultimul înscrie lejer din 6 metri.

Min. 40: Coman șutează de la distanță, dar balonul ajunge direct în brațele portarului Mvogo.

Min. 34: Stanciu șutează peste poartă din lovitură liberă.

Min. 26: Ndoye centrează periculos în fața porții noastre, dar nici un coechipier nu ajunge la minge.

Min. 20: Mvogo reține șutul lui Cicâldău.

Min. 18: Moldovan respinge miraculos în corner șutul lui Okafor din marginea careului.

Min. 17: Moruțan încearcă o reluare spectaculoasă, din foarfecă, după o centarre a lui Coman, dar apărarea elvețiană respinge.

Min. 5: Șut centrare a lui Shaqiri, prins fără probleme de Moldovan.

Min. 1: A început partida.

21-11-2023
18:28

Echipele de start la România - Elveția

Față de meciul de la Felcsut cu Israel, selecționerul Edi Iordănescu a făcut 5 schimbări în echipa de start. Au apărut printre titulari Cicâldău, M. Marin, Moruțan, Alibec și Florinel Coman, în locul lui R. Marin, Screciu, Ianis Hagi, Pușcaș și Drăguș.

România: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Coman. Rezerve: Niță, I. Radu – Racovițan, Screciu, Pușcaș, Artean, I. Hagi, R. Marin, Drăguș, Olaru, Mogoș, Fl. Tănase. Selecționer: Edi Iordănescu

Elveția: Mvogo – Garcia, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Aebischer, Xhaka – Ndoye, Shaqiri, Vargas – Okafor. Rezerve: Sommer, Raciopii, Ugrinic, Benito, Zakaria, Amdouni, Freuler, Steffen, Zeqiri, Comert, Zesiger, Schar. Selecționer: Murat Yakin

Meciul România – Elveția are loc marți, 21 noiembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 10-a, ultima, a grupei I din preliminariile EURO 2024. După runda precedentă, ambele naționale sunt calificate, România ocupând locul 1 și Elveția poziția secundă. Miza partidei este foarte mare, ocuparea primului loc, acest lucru aducând mari avantaje la tragerea la sorți a grupelor turneului final din Germania, în sensul în care câștigătoarea grupei se va afla în a doua urnă valorică.

Unde se joacă meciul România – Elveția, în etapa 10 din preliminariile EURO 2024

Întâlnirea România – Elveția se dispută marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45 pe Arena Națională din Capitală, în ultima etapă, a 10-a, din grupa I a campaniei de calificare la turneul final al EURO 2024. Este finala pentru locul 1 în grupă, pentru că și elvețienii, calificați mai mult datorită victoriei României în fața Israelului, vin să câștige, pentru a avea o urnă mai lejeră la tragerea la sorți a grupelor.

ADVERTISEMENT

Meciul suscită un interes uriaș, toate biletele fiind epuizate. S-au vândut 50.000 de bilete, dar cererea a fost de mai bine de două ori peste această cifră, elvețienii primind doar 289 de bilete, ca urmare a faptului că, fiind convinși că vor bate Israel și Kosovo vor veni la București în vacanță, au refuzat biletele oferite de FRF!

Cine transmite la TV partida România – Elveția

Partida România – Elveția se joacă marți, 21 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în etapa a 10-a, ultima, din grupa I a preliminariilor EURO 2024. Ea va fi transmisă în direct și în exclusivitate de postul Antena 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, marți, 21 noiembrie, va fi o vreme cu cer variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, după care soarele se va ascunde în nori, dar fără a exista vreun pericol de a ploua. Maxima zilei a atins 12 grade la ora amiezii, iar la ora meciului vor fi în jur de 7 grade.

Arbitrul partidei este un nume cunoscut din fotbalul italian, Davide Massa, 42 de ani, cu care fotbalul românesc nu a obținut nici o victorie. Naționala de tineret U21 a pierdut cu 3-1 în Danemarca în 2016 și cea mare în același an amicalul cu Ucraina, 3-4, iar la cluburi CFR Cluj a făcut 1-1 acasă cu Randers și acel celebru 2-3 cu Dudelange.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea România – Elveția

Cu siguranță, Edi Iordănescu va opera câteva mosdificări în formula de start. În afara suspendatului Mihăilă, după meciul cu Israel nu au mai apărut alți indisponibili. Absenții sunt aceiași de la partida precedentă, Manea, Camora, Man, Sorescu plus acum Mihăilă. Au foarte mari șanse să joace din primul minut Marius Marin, Florinel Coman și Moruțan, iar Alibec e favorit în fața lui Pușcaș.

La elvețieni, butoiul cu pulbere este în vestiar gata să explodeze în orice moment. Căpitanul Xhaka este în conflict deschis cu seleționerul Murat Yakin, nemulțumit de poziția în care e folosit față de Leverkusen, unde dă cu totul alt randament, mult mai bun decât la echipa națională. Alt nume important, Shaqiri, va începe probabil din nou de pe bancă, nici cu el Murat Yakin neavând o relație prea bună.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul România – Elveția

România este momentan pe primul loc în grupă, neinvinsă în nouă partide, dar pentru casele de  pariuri echipa care pornește cu prima șansă în acest meci, deși se joacă la București, este cea a Elveției, cotă 2,10 pentru a ieși învingătoare. „Tricolorii” au cotă 3,75 pentru a ieși ei învingători. Șansă dublă X2 are cotă 1,30, iar șansă dublă 1X cotă de 1,80. Un gol al oaspeților ajunge tot la 1,30, o reușită românească la 1,60.

La București s-au jucat patru partide directe de-a lungul timpului. Plus alte două meciuri au avut loc la turnee finale, 1-4 la CM 1994, în SUA, când în ciuda eșecului România a ajuns în sferturi de finală și 1-1 la EURO 2016. Din cele patru partide de la București, „tricolorii” au câștigat trei și au pierdut cu 2-1 în meciul care ne putea duce la turneul final al CM 1982, oaspeții obținând doar un succes de palmares, pentru că nu aveau nici o șansă. Am învins cu 4-2 în 1966, dar imediat am luat-o la Zurich cu 7-1, în 1968 cu 2-0, în grupa de CM care ne-a dus în Mexic 1970 și în 1991 cu 1-0.

ADVERTISEMENT