Sport

Denis Alibec, situație incertă la final de an: „Nu știu ce se va întâmpla cu mine!”

Denis Alibec a luat o pauză de sărbători și s-a întors în România, însă gândul său rămâne la formația din Qatar unde evoluează, SC Muaither.
21.12.2023 | 09:46
Denis Alibec situatie incerta la final de an Nu stiu ce se va intampla cu mine
Denis Alibec, siuație incertă la final de an: „Nu știu ce se va întâmpla cu mine!”
ADVERTISEMENT

Pe aeroport, Denis Alibec a stat de vorbă cu presa și a împărtășit gândurile sale înainte de finalul de an. Înainte de toate, internaționalul român a comentat forma slabă prin care trece echipa sa, fiind convins că SC Muaither va evita retrogradarea. Mai mult, Denis Alibec vrea să trasfere alături de el în Qatar mai mulți fotbaliști români din SuperLiga.

Denis Alibec, situație incertă la final de an

”Pierdem. E greu acolo. Dar cu antrenorul nou am început să jucăm mai bine, să ne batem cu oricare echipă. Din ianuarie sperăm să câștigăm. Așa am înțeles. Le-am propus români (n.r. să fie transferați în Qatar).

ADVERTISEMENT

Nu vă spun care! O să vedeți dacă vor veni”, a declarat Denis Alibec. De asemenea, atacantul a mărturisit că 2023 este cu siguranță cel mai bun an din cariera sa. Cât despre EURO 2024, Denis Alibec vrea ca el și coechipierii săi să fie concentrați pentru a câștiga cât mai multe meciuri și pentru a produce surpriza: calificarea din grupe.

”Da, mai ales că am luat și campionatul, ne-am calificat și la EURO. Mai mult de atât ce îmi pot dori? Timpul trece repede, trebuie să ne pregătim și să fim cu capul acolo. Să fim toți sănătoși.

ADVERTISEMENT

E o grupă OK, se putea mai rău. Mergem să ne batem cu ei de la egal la egal și să vedem care se califică mai departe. Da, cu siguranță, trebuie să avem încredere. Am vorbit și cu staff-ul și cu restul colegilor. Suntem încrezători și vom merge acolo să facem o pregătire bună. Să trăiască momentul și să dea totul pe teren. Altă șansă e greu să se mai ivească”, a completat Alibec.

Denis Alibec nu știe care va fi viitorul său

Cât despre viitorul său, Denis Alibec nu știe cât timp va mai juca în Qatar, însă exclude sceariul în care se va întoarce la Farul în această iarnă. ”Cu mine nu știu ce se va întâmpla. Am un contract și nu pot pleca. Le simt lipsa (n.r. celor de la Farul). Îmi doream să joc și turul de calificare de Europa League, dar asta a fost să fie.

ADVERTISEMENT

Nu e nicio discuție deocamdată (n.r. să revină la Farul în iarnă)”, a completat Denis Alibec. În concluzie, atacantul a mărturisit că urmărește foarte atent SuperLiga și e destul de surprins să vadă că FCSB are un avans considerabil în clasament. ”Mă uit la meciuri. Surprinzător, 10 puncte pentru FCSB. Să vedem acum”, a mai transmis Denis Alibec.

La Muaither, printre cele mai slabe formații din Qatar, Denis Alibec a bifat 12 meciuri și a reușit 4 goluri, pe lângă două pase decisive, în aproximativ 1000 de minute în tricoul clubului din Qatar. SC Muaither ocupă penultimul loc în clasament, mai exact locul 11, cu 6 puncte în 12 etape. Formația lui Denis Alibec a înregistrat o singură victorie, trei remize și opt egaluri.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că echipa sa pare a fi una mediocră, Denis Alibec este printre cei mai apreciați jucători din Qatar. De exemplu, în cea mai recentă înfrângere a formației SC Muaither cu Warka, scor 2-4, Denis Alibec a înscris și a primit nota 7.4 din partea specialiștilor de la Sofascore. În acest meci, atacantul român a atins mingea 49 de ori, reușind 18 dintr-un total de 24 de pase încercate. Mai mult, Alibec a șutat de două ori pe poartă și de trei ori pe lângă.

ADVERTISEMENT
Tags: