Sport

Denis Drăguș, primul gol la naționala României: „Sper ca pe viitor cu reușitele mele să luăm puncte și să ne calificăm la turnee finale”

Denis Drăguș (23 de ani), atacantul lui Standard Liege, a reușit primul gol pentru echipa naționala a României, în amicalul cu Slovenia.
17.11.2022 | 21:02
Denis Dragus primul gol la nationala Romaniei Sper ca pe viitor cu reusitele mele sa luam puncte si sa ne calificam la turnee finale
5 meciuri are Denis Drăguș la naționala României de seniori. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 1-2 amicalul împotriva Sloveniei, însă Denis Drăguș e optimist că naționala se poate califica la Campionatul European din 2024.

Denis Drăguș, gol superb în România – Slovenia 1-2: „Sper să o țin tot așa”

Atacantul lui Standard Liege a vorbit la finalul partidei cu Slovenia despre problemele „tricolorilor” din prima repriză: „Cred că prima repriză nu am avut destul curaj și asta ne-a lipsit. S-a văzut că am început să avem încredere în noi în repriza a doua și i-am dominat clar. Cred că puteam să câștigăm meciul”.

ADVERTISEMENT

Drăguș a explicat cum a reușit Edi Iordănescu să schimbe fața naționalei în repriza a doua: „Ne-a spus să avem încredere că suntem buni și putem să jucăm. Când avem personalitate putem să facem lucruri bune. Trebuie să ne uităm doar la repriza a doua”.

Atacantul a marcat patru goluri în acest sezon în campionatul Belgiei, însă speră că această reușită îi va asigura locul de titular la națională: „Mă bucur. Orice gol pentru națională înseamnă mult. Sper ca pe viitor cu reușitele mele să luăm puncte și să ne calificăm la turnee finale”.

ADVERTISEMENT

Denis Drăguș a marcat singurul gol al României în minutul 64, după o pasă excelentă a lui Cristi Manea. Atacantul lui Standard Liege a marcat cu un șut superb la vinclu.

Denis Drăguș visează la postul de titular la naționala României: „Depinde ce voi face la club”

Depinde ce voi face la club și vreau să dau totul. Sper să o țin tot așa și când venim la echipa națională să mergem către campanie și să fim apți”, e sincer jucătorul.

ADVERTISEMENT

Denis Drăguș e convins că România se poate califica la EURO 2024: „Trebuie să luăm fiecare meci ca pe un mod de a crea o familie, un grup unit și cred că ați văzut că sunt foarte mulți tineri la aceste două meciuri. Sperăm să fim pregătiți când va începe campania”, a spus autorul golului cu Slovenia.

Atacantul este titular în campionatul Belgiei la Standard Liege, pentru care a marcat de patru ori în 18 meciuri. Este evaluat conform Transfermarkt la două milioane de euro și are cinci meciuri în naționala de seniori.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României mai are un ultim test înainte de startul preliminariilor Campionatului European din 2024. Pe 19 noiembrie, „tricolorii” vor la Chișinău cu reprezentativa Republicii Moldova.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,69 este cota pentru „2 solist și peste 1,5 goluri” la meciul Moldova – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT